Magazin > Lepota & telo
2631 ogledov

S temi okusnimi triki se boste z lahkoto odrekli ogljikovim hidratom

zdrava hrana Unsplash
Napihnjenost, utrujenost, odvečni kilogrami? Vse to so lahko tudi posledice prevelike količine zaužitih ogljikovih hidratov. Nadomestite jih lahko s tem ...

Zamenjajte testenine za te rezance

Izločanje ogljikovih hidratov ne pomeni, da se morate odreči vsej hrani, ki jo imate radi. Hrepenite po testeninah? Registrirana dietetičarka Abbey Sharp predlaga, da svojo tradicionalno skledo testenin zamenjate s spiraliziranimi bučkami. "Obsedena sem z uporabo bučk kot rezancev. To je odličen način za dodajanje vlaknin in antioksidantov, medtem ko zmanjšate kalorije in ogljikove hidrate," pravi.

Avokadovo in kokosovo olje 

Strokovnjakinja za prehrano dr. Carolyn Dean je velika oboževalka nadomeščanja ogljikovih hidratov z zdravimi maščobami. Njeni glavni sestavini: avokadovo in kokosovo olje. "Avokadovo in kokosovo olje vam bo pomagalo ohraniti občutek sitosti, hkrati pa bosta zagotovila pomembna hranila," je dejala. 

Izberite temno čokolado

Življenje brez tort, piškotov in peciva ne pomeni nujno življenja brez uživanja sladkarij. "Namesto sladic z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov začnite uživati temno čokolado ali kakav, sladkano s stevio, kot zdravo poslastico," predlaga dr. Dean: "Ne samo, da temna čokolada vsebuje malo ogljikovih hidratov, ampak ima tudi veliko magnezija, minerala, ki ga pogosto izgubite, ko zmanjšate vnos ogljikovih hidratov in je ključnega pomena za ohranjanje zdravja."

Vključite beljakovine v vsak obrok

Hrepenenje po ogljikovih hidratih lahko pogosto signalizira, da manjka nekaj drugega, pravi registrirana dietetičarka Adina Pearson: "Vključitev dobrega vira beljakovin v obroke pomaga, da se počutimo bolj zadovoljni med obroki in pomaga pri trenutni sitosti. Nekaj drugega mora zapolniti vrzel in to delo dobro opravijo beljakovine. Piščanec, ribe, meso, tofu, fižol, jajca, skuta – vsi so odlični viri beljakovin."

Založite se z zelenjavo

Tudi nalaganje več zelenjave na krožnik je odličen način, da zaužijete manj ogljikovih hidratov, ne da bi ostali lačni, še piše portal Heraldweekly.com.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice