Magazin > Lepota & telo
1356 ogledov

S temi sokovi lahko stopite odvečne kilograme!

Rdeča pesa Profimedias
Nad kilograme z okusnimi sokovi ...

Ob različnih dietah in hujšanju se ljudje večinoma izogibajo sokov, saj nekatere vrste sokov vsebujejo veliko sladkorja in zelo malo vlaknin, kar poveča vnos kalorij in deluje ravno obratno.Namesto da bi kilograme izgubili, jih pridobimo. A obstajojo tudi zdravi in ​​okusni sokovi, ki hkrati pomagajo pri izgubi kilogramov. 

Sok iz zelene 

Sok iz zelene je zelo priljubljen pri hujšanju. Sestavljen je namreč iz več kot 95 odstotkov vode, poleg velikega deleža vode pa vsebuje tudi zelo malo kalorij. Sok zelene je prav tako odličen vir protivnetnih antioksidantov in poln nekaterih koristnih rastlinskih snovi, ki lahko pomagajo zmanjšati oksidativni stres.

Sok granatnega jabolka 

Sok iz grantnega jabolka ni samo okusen in osvežujoč, temveč tudi zdrav in nizkokaloričen napitek, ki je odličen pri hujšanju. Po nekaterih rezultatih raziskav lahko granatno jabolko preprečuje skoke in padce krvnega sladkorja, kar sicer povzroča povečan občutek lakote ali hrepenenja po hrani. Sok granatnega jabolka je tudi bogat antioksidanti in zato deluje protivnetno.

granatno jabolko | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Sok rdeče pese 

Sok iz rdeče pese ima malo kalorij in polno vlaknin, kar pomaga pri dolgotrajnem občutku sitosti. Rdeča pesa vsebuje tudi prehranske nitrate, ki pomagajo povečati mišično učinkovitost in vzdržljivost, hkrati pa z razširjanjem krvnih žil znižujejo krvni tlak. Ta rdeči sok je odlična podpora pri  kondicijskih vajah, še piše portal Miss7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice