Magazin > Lepota & telo
109 ogledov

Sproščanje za dvig energije

Meditacija naj bi omilila bolečino. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Tehnike sproščanja in meditacije pomagajo, da se razbremenimo vsakodnevnih napetosti in se na stresne okoliščine odzovemo umirjeno.

Cilj tehnik sproščanja je, da vzpostavimo energijsko pretočnost telesa, ki vpliva na to, da lahko obnovimo svojo energijo, dosežemo notranji mir in harmonijo ter izboljšamo svoje počutje,” pravi Petra Pavlin iz društva Magičnost gibanja, ki predstavlja tri različne tehnike.

Za dvig energije

Pri tej tehniki gre za hitro sproščanje in dvig energije, kjer z gibanjem nog in stresanjem rok omogočimo razbremenitev napetosti. Ob tem se bolj zavedamo samih sebe in smo z mislimi tukaj in zdaj.

Za hrambo energije

Te tehnike sestavljajo telesni gibi in zavestno dihanje, s katerimi energijo prebujamo in shranjujemo v svoje vitalne centre, ki so v glavnih telesnih organih. Različni nizi magičnih kretenj so za različne namene: za odločanje, maternico, moč in za druge.

Tehnika srčne čakre

Gre za zavestno dihanje ter sinhrono premikanje nog in rok ob posebni glasbi, s katero odstranjujemo blokade srčnega centra in se odpremo energiji sprejemanja, odpuščanja in ljubezni.

Telesna priprava

Telesna dejavnost nam je pri začetnih poskusih sproščanja in meditacije v veliko pomoč, saj tako lažje pripravimo um, da se iz vsakodnevnega razmišljanja in skrbi osredotoči na telo in dihanje. Da bi dosegli najboljše učinke tehnik sprostitev in meditacij, je priporočljivo, da najprej sprostimo telo in odpravimo telesne napetosti, nato pa umirimo še um.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.