Magazin > Lepota & telo
220 ogledov

Vaje za obrazno jogo

Lepotica, obraz Shutterstock
Obrazna joga okrepi mišice, ki za sabo potegnejo kožo in tako zgladijo gube.

Obrazne joge se lahko naučite tudi s pomočjo knjige ali spleta, vendar obstaja nevarnost, da boste z nepravilnimi vajami poglobili mišične gube,” pravi Maja Milič, inštruktorica obrazne joge po sistemu Savinina joga obraza. “Če se učite sami, lahko delate več napak; se gubate, nepravilno primete, preveč pritisnete ... Poleg tega je vsak obraz drugačen. Inštruktor bo na tečaju opozoril na specifike in dal navodila, katerim gubam se je treba posebej posvetiti,” pa dodaja Darinka Suljević, prav tako inštruktorica obrazne joge.

Vpliva tudi na hormone

Prvi učinki se bodo pokazali že po nekaj tednih, pravita inštruktorici. “Večji učinki bodo vidni po petih, šestih tednih, pri nekaterih po nekaj mesecih; tudi to je zelo individualno,” pravi Suljevićeva. “Obrazna joga vpliva tudi na stanje in zdravje telesa. V glavi sta dve pomembni žlezi, zato obrazna joga vpliva tudi na delovanje hormonov. Znan je primer, ko se je ženski v méni vrnilo mesečno perilo,” razlaga Miličeva.

Bodite disciplinirani

Ko še hodite na tečaj, je priporočljivo vaje izvajati vsak dan. Ko se jih naučite, jih delate od pet do deset minut na dan in enkrat ali dvakrat na teden ponovite vse vaje, kar pomeni okoli 20 minut,” svetuje Suljevićeva. Nego obraza s kremami ohranite, saj te hranijo kožo. “Za gube na obrazu so odgovorne mišice pod kožo, ki s starostjo upadejo in kožo potegnejo za sabo,” dodaja Miličeva.Srednja leta niso pogoj

Obraz je težje popravljati kot vzdrževati. Srednja leta za izvajanje obrazne joge niso pogoj,” pravi Miličeva, ki meni, da bi bilo vaje za obraz najbolje začeti izvajati kmalu po 20. letu. “Tudi prepozno ni nikoli,” sklene.

Komentarjev 1
  • lunnatic 21:26 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko