Magazin > Lepota & telo
747 ogledov

Zaradi polnil utrpela paralizo obraza

Gube botoks Shutterstock
29-letna ženska s Kitajske je zaradi polnil utrpela ohromelost leve strani obraza. Zdravniki se bojijo, da bi lahko bili simptomi trajni.

12. septembra je Zhao iz Hangzhoua v lokalno lepotno kliniko odšla na postopek, ki se ga je v preteklosti že večkrat poslužila - injekcije s polnilom, ki vidno zmanjšajo gube.  A tokrat ni šlo vse tako gladko kot običajno. 29-letnica se je 19. septembra, teden dni po injiciranju dermalnih polnil, zbudila s paralizirano polovico obraza. Usta so bila povsem ukrivljena, ni jim mogla zapreti, prav tako tudi ne levega očesa. Še vedno pa ne more pravilno žvečiti hrane ali piti brez slamice

"Vsak dan, ko se vidim v ogledalu z brezizraznim obrazom, si preprosto želim umreti," je obupana mladenka povedala za kitajsko spletno stran GMW.cn. Po obisku specialistične bolnišnice so ji diagnosticirali paralizo obraznega živca ali paralizo obraza. Na žalost zdravniki ženski niso mogli napovedati, koliko časa bo trajalo, da se stanje normalizira. Postopek okrevanja lahko traja mesece, celo leta, obstaja pa tudi možnost, da si njen obraz nikoli več ne bo opomogel.

Zhao je kitajskim novinarjem povedala, da je redna stranka v tej lepotni bolnišnici in da  bila že večkrat na injekcijah s polnili. Pravi pa, da sta tokrat poseg izvedla dva zdravnika. Eden, s katerim je že prej sodelovala, in drugi, ki ga ni videla še nikoli prej. Prepričana je, da je ravno slednji odgovoren za njeno ohromelost.

Mlada ženska je proti kliniki vložila tožbo, po tem, ko se strani nista uspeli dogovoriti glede odškodnine. Tiskovni predstavnik bolnišnice je dejal, da medicinska diagnoza kot vzroka njene paralize obraza ni omenjala polnil, zato niso mogli pristati na odškodnino. O zadevi bo sedaj odločalo sodišče. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice