Magazin > Odnosi in prosti čas
799 ogledov

Cene otroških praznovanj v nebo, za dogodek tudi več kot 500 evrov

rojstni dan rojstnodnevna zabava baloni
Otroška praznovanja so postala velik posel, a tudi "rana" otrok in staršev, ki si tega ne morejo privoščiti. A povpraševanje je očitno še vedno ogromno, kar so "zavohali" tudi številni ponudniki tovrstnih storitev.

Čokoladna ali sadna torta, sok, prestice in kup veselih prijateljev v domači dnevni sobi. Tako so bila videti otroška praznovanja nekoč, danes pa so otroška rojstnodnevna praznovanja postala dobičkonosen posel tudi pri nas. Številne igralnice, bazeni, organizacije in lokali ponujajo tovrstno storitev, ki je pri starših, ki si doma ne želijo gruče otrok, umazanije in uničenega pohištva, zelo zaželena potrošniška izkušnja. 

Temo so na priljubljenem forumu Starševski čvek obudili tudi starši, ki pravijo, da se polni hiši otrok ob praznovanju lahko izogneš z organizirano zabavo, za katero pa vas bodo po žepu udarili za najmanj 200 evrov. "Pospravljaš, preden pridejo, glancaš prej, glancaš po tem, pripravljaš, nabavljaš, strežeš (verjetno tudi starše?), potem spet glancaš in pospravljaš ...  Da ne omenjamo potencialnega krega in nezgod. Elegantno daš 200/300€ za dogodek, naj se oni zezajo z vsem tem. Pa namigni animatorki, da naj zatre vse, ki bi želeli ob tej priložnosti zasenčiti slavljenca. Vsega je na tem svetu. Nevzgojenih se največ," je pod temo A je res tako mučenje na otroških "rdjih"? zapisal uporabnik Samo 1x.

Mnogi si tega žal ne morejo privoščiti. Če pogledamo ponudbo po ljubljanskih igralnicah in bazenih, vam par sto evrov ne uide. Zumma Kids ponuja rojstnodnevne programe od 200 evrov, za 10 otrok, do ponudbe Zumma Gold, ki znaša kar 550 evrov. Številne rojstnodnevne dogodke ponujajo tudi Woop parki po Sloveniji, njihova najdražja rojstnodnevna dejavnost je karting, ki vas bo stala 55 evrov po osebi, najcenejši program pa pri njih znaša dobrih 16 evrov po osebi. Najem igralnic vas bo v igralnici Ruby Land za tri ure stal od 174 evrov (brez hrane in pijače) do 234 evrov. Osnovna cena praznovanja v bazenskem kompleksu Atlantis znaša 22 evrov na otroka, cena praznovanja v ljubljanskem živalskem vrtu pa med 10 in 11 evrov na otroka plus vstopnina v ZOO. To so le nekateri izmed najbolj priljubljenih ponudnikov, izbira je namreč ogromna, posel pa cveti tudi zasebnim organizatorjem zabav, kjer gredo stroški najema ekskluzivnih prostorov, cateringa, dekoracije, tort in celo daril za povabljence lahko v nebo. 

Tukaj pa se pojavi tudi vprašanje primernih daril, tako kot praznovanja so pogosto pretirana tudi darila. Lahko si samo mislite, kako se počutijo otroci staršev, ki si takšnega luksuza ne morejo privoščiti. Nekateri starši si razkošno zabavo pogosto privoščijo celo pred rojstvom otroka, recimo zabavo ob razkritju spola. Kaj pa vi, kakšne zabave organizirate otrokom in koliko denarja ste za to pripravljeni odšteti?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Suli
    Suli 10:32 20.avgust 2023.

    Če si ne moreš vzeti časa ob prazniku svojega otroka je to res žalostno in drago. Mogoče ti je v breme ali pa kot razstavni eksponat🤔

  • Pierre 14:07 19.avgust 2023.

    Pri nas vse zabave za otroke priredimo SAMI, brez teh klovnov in ''animatorjev''... modernim staršem se itak nič ne ljubi.... ni časa.... predvsem pa ni volje....

Sorodne novice