Magazin > Odnosi in prosti čas
4339 ogledov

Kar 73 odstotkov žensk med odnosi občuti bolečino

vagina Profimedias
To je razlog!

Kar tri četrtine žensk, oziroma 73 odstotkov, med spolnimi odnosi občuti bolečino, je pokazala ena izmed britanskih raziskav. Razlog večinoma ni v libidu, temveč v suhi nožnici. Čeprav številne ženske o tem nerade govorijo ali si poiščejo pomoč, pa je to zelo pogost simptom, ki se zgodi do štirideset odstotkom vseh žensk med 17. in 50. letom starosti. 

Do suhosti pride zaradi zmanjšanja estrogena v ženskem telesu, kar lahko privede do srbečice, pekočega občutka in zmanjšanja elastičnosti, kar je med seksom lahko zelo neprijetno. Najpogosteje se to zgodi v menopavzi, ko se raven estrogena zelo spusti, pri mlajših ženskah pa so za tovrstne situacije krive predvsem hormonske spremembe. Do sprememb lahko pride tudi zaradi dojenja ali jemanja kontracepcijskih tablet. 

In kako si pomagati? Ginekologi v takih primerih med spolnimi odnosi priporočajo uporabo lubrikantov na oljni osnovi. Kar devet od desetih žensk pravi, da je zaradi tega njihovo spolno življenje veliko boljše.

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 1
  • Sienna_Lowrie 15:34 10.junij 2019.

    Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži ...prikaži več temu delu in začne zaslužiti ss temm, da sledi tej strani. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

Sorodne novice