Magazin > Odnosi in prosti čas
65476 ogledov

Naša vplivnica svoj dom oddaja za vrtoglavih 1330 evrov na noč!

Sanja Rauter Instagram
Naša vplivnica in ustvarjalka, ki z družino živi v graščini nad Kamnikom, sedaj svoj pravljični dom oddaja za vrtoglavih 1330 evrov na noč.

Sanja Rauter že sedem let živi v srednjeveški trdnjavi Trutzturn nad Kamnikom, ki je v lasti družine njenega soproga že več kot sto let. Petčlanska družina, s soprogom imata namreč tri sinove, tako živi v srednjeveški trdnjavi, ki se ponaša s francoskim vrtom, bazenom in dih jemajočimi razgledi na mesto in gore. Trutzturn ali Rauterjeva graščina je bila pred 600 leti zgrajena kot obrambni stolp pred napadi Turkov.

Za skoraj 6000 kvadratnih metrov veliko posest družina skrbi povsem sama. Pred trdnjavo stoji francoski vrt, Sanjin starejši sin ima tudi čebele, družina pa se v poletnih mesecih lahko ohladi v bazenu. A ne le pri vzdrževanju, tudi pri prenovi je Sanja veliko naredila sama, saj je poklicna ustvarjalka in rokodelka, ki ustvarja pod lastno znamko Ustvarjalne sanje, veliko uporabnih nasvetov pa deli tudi na svojem Instagram profilu. 

Sedaj pa lahko v njihovem pravljičnem domu uživajo tudi drugi, družina graščino s posestvom namreč oddaja za 1330 evrov na noč plus strošek čiščenja, ki znaša 120 evrov. Družina se za ta čas umakne, med prvim oddajanje so se tako odpravili na morske počitnice, gostom pa v uporabo pustili vse svoje intimne prostore. Sanja je na Instagramu razkrila, da je najem možen za minimalno dve noči kadarkoli v letu, le za božič in novo leto ne. Povedala je, da v času oddajanja v graščini pustijo tudi vse svoje osebne predmete, le v omarah naredi malo več prostora za goste. Razkrila je še, da sprejmejo do 6 oseb in da je bila prva izkušnja z gosti zelo dobra. 

Kako je videti njihov sanjski dom, pa si lahko ogledate v spodnjem posnetku, saj je družino v graščini pred časom s svojo oddajo Ambienti obiskal Boštjan Romih. 

Komentarjev 5
  • SlavkoKrizman 19:26 19.avgust 2023.

    Gospod novinar AHF ... ali mi lahko pokažete eno osebo na katero ta kokoš vpliva?

  • Naklonsky 18:11 19.avgust 2023.

    Če komu ustreza, zakaj pa ne.

  • kapibara 14:47 19.avgust 2023.

    Nič ne rečem, na res lepo urejen dom in okolici.. Jima pa želim čim več idiotov, ki boda dali tolko gnarja za eno noč, ki jo preživiš pod zvezdami v parku..... Upam, da nepotrebni pre temeni pritepenci tega ne izvedo, ...prikaži več da imata obilico prostora..

Sorodne novice