Magazin > Odnosi in prosti čas
3732 ogledov

Raziskava: Najpogosteje varajo moški s to karakteristiko

seks Profimedia
Vse naj bi bilo odvisno od tona glasu …

Zdi se, da je od narave in osebnosti moškega odvisno, ali bo varal partnerko ali ne. Nekateri se bodo skušnjavi uprli, čeprav so v ohlapni zvezi, drugi pa bodo brskali po portalih in iskali nove pustolovščine, čeprav so v zvezi srečni. Raziskovalna skupina z univerze Southwest iz Chongqinga na Kitajskem je obravnavala razloge za nezvestobo.

Znanstveniki so preizkusili 263 prostovoljcev (116 moških, 147 žensk) in ugotavljali, ali obstaja povezava med moškim tonom glasu in možnostjo prešuštva. Da bi anketirance razvrstili v kategorije, so jih raziskovalci najprej pozvali, naj izrečejo določene stavke. Nato so jih vprašali o njihovi preteklosti prešuštva: Ali so v preteklosti pogosteje varali ali mislijo, da bi lahko prevarali partnerja? Ali pa bi se opisali kot zvesti? Glede na podatke in izjave so znanstveniki iskali povezavo - in jo tudi našli, a le pri moških! Moški (anketiranci) z globljim glasom so veliko bolj nagnjeni k prešuštvu kot tisti, ki govorijo z višjim glasom. Pri ženskah niso našli povezave med tonom glasu in prešuštvom.

Jing Zhang, vodilni pri raziskavi, pravi: "Naši rezultati so pokazali, da so zelo možati moški manj zvesti romantični zvezi kot feminizirani moški." Znanstvenik kot možno razlago tega pojava navaja hormon testosteron. Povišane ravni testosterona, ki so vzrok moških lastnosti, kot je globok glas, naj bi bile odgovorne za večjo verjetnost prešuštva pri moških. Poleg tega verjetno igra pomembno vlogo tudi to, da so možati moški privlačnejši za ženske in tako uspešnejši pri ženskah, zato lažje najdejo nove pustolovščine. Kot je izjavil pisatelj Alan Roger Currie, je človekova zvestoba odvisna izključno od njegovih sposobnosti. 

Kjub temu da so rezultati zanimivi, pa bi morali raziskavo jemati previdno, saj je v anketi je sodelovalo le 116 moških, kar ni veliko. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice