Magazin > VIP
16833 ogledov

Spolnost: Teh 5 stvari se bo po štiridesetem zagotovo spremenilo

Seks Profimedia
Seks ni vedno enak in tako kot se z leti spreminja zveza, tako se spremenijo tudi stvari med rjuhami. To vse vas čaka po štiridesetem …

Manj volje za seks

Z leti boste imeli manj volje za seks. Ko dopolnimo 40 let, se raven hormonov začne počasi spreminjati. To lahko privede do tega, da imajo ženske manjšo željo po seksu. Lahko se tudi zgodi, da potrebujejo več časa, da se vzburijo. Nastopijo lahko tudi težave s suho nožnico, ki pa se jih elegantno reši z uporabo lubrikantov. 

Veliko težje je zanositi

Starejša kot je ženska, manjša je kakovost in količina jajčec. Zato je v tako imenovani "drugi polovici življenja" veliko težje zanositi.

Orgazme doživljate pogosteje

Da zrele ženske ne morejo doživeti orgazma, je le mit. Namreč, starejša kot je ženska, več izkušenj ima, bolj je samozavestna in bolj svobodna. Zato med seksom ni omejena ali pod stresom, ampak preprosto uživa. Ženske pri 40. letih lažje in hitreje doživijo orgazem, pa tudi večkrat. 

Moški so bolj vzdržljivi 

Tudi pri moških se raven hormonov spreminja s starostjo. To vodi v dejstvo, da lahko dlje časa zadržujejo orgazem in bolj intenzivno uživajo v seksu. Tako si lahko vzamejo več časa za svojo partnerko in tudi več verjetnosti je, da bosta skupaj dosegla orgazem.

Nove oblike posteljne zabave

Če se pri spolnosti po mnogih letih zveze zatakne, je za številne pare to dobra priložnost, da poskusijo kaj novega in s tem popestrijo svojo spolno rutino. Na ta način se lahko partnerja zbližata na povsem nov način in uživata v novih vznemerljivih izkušnjah, še piše portal Miss7.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Jevvivera
    Jevvivera 01:04 25.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke - B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice