Magazin > Odnosi in prosti čas
2378 ogledov

Tako se je Rebeka Dremelj izognila tej zakonski težavi

Rebeka Dremelj Instagram
Ste že kdaj pozabili na obletnico, rojstni dan ali kakšen drug pomemben praznik, ki vašemu partnerju ali partnerki veliko pomeni?

Psihoterapevtka Veronika Podgoršek in avtorica številnih priročnikov o partnerskih odnosih o tem, koliko Slovenkam pomenita prihajajoča praznika dan žena in materinski dan, kateri prazniki so nam najbolj pomembni in, ali Slovenci ob posebnih obletnicah in praznikih veljajo za pozorne moške ...

"Če se pozabi na rojstni dan, je veliko huje, kot če se pozabi na katerega izmed ostalih praznikov. Slovenkam so pomembni predvsem rojstni dnevi in obletnice poroke ali začetka zveze. Težava je tam, kjer en določen praznik recimo praznuje, drugemu pa ne pomeni veliko, zato je pomembno, da se pogovarjamo tudi o tem. Je pa tako, če je odnos dober, so tovrstni prazniki in pozornosti le cukrček. Bolj kot dan žena je Slovenkam pomemben materinski dan. Na ta dan se na mame spomnijo predvsem otroci in to jih zelo razveseli. Nekateri Slovenci so sicer zelo pozorni, pogosto pa se za osmi marec na zaposlene spomnijo tudi v podjetjih. Meni osebno so najpomembnejši rojstni dnevi, moj, možev in od otrok, to vedno praznujemo, pa tudi obletnico poroke. Osebno sem za meni ljube osebe zelo dobro organizirana in njihovih rojstnih dni ne pozabim," pravi Podgorškova.

veronika podgoršek | Avtor: Aleksandra Saša Prelesnik Aleksandra Saša Prelesnik

Na njenih terapijah si pari očitajo tudi tovrstne stvari, kot je odsotnost pozornosti ob posebnih datumih, sploh, če se nezadovoljstvo v odnosu nalaga več let: "Se zgodi, predvsem tam, kjer se nezadovoljstvo nalaga skozi leta in potem je ena od 10 stvari tudi ta, da je mož nekoč pozabil na njen rojstni dan, kar sproži nekakšne občutke spregledanosti in nepomembnosti." 

Dva v enem

Kako pomembni pa so prazniki pevki Rebeki Dremelj, ki je s soprogom Sandijem v zvezi že 21. let? "Midva imava obletnico zveze na valentinovo, letos je bila že 21-a. Ponavadi dobim rožico, jaz pa skuham kakšno dobro večerjo ali organiziram, da greva na večerjo ven. Za osmi marec se na večerji dobimo vse ženske v družini, jaz, moja mama, tašča in obe svakinji. Največ pa mi pomeni materinski dan, ta praznik si čisto vse mame še kako zaslužimo, ker šele sedaj, ko sem sama mama, vidim, kakšno odrekanje in žrtvovanje je to in se lahko dostojno zahvalim svoji mami, za vse kar je naredila zame in za brata. Da bi Sandi pozabil na kakšen praznik? Težko pozabi, ker imava obletnico zveze na valentinovo, poroke na dan državnosti, moj rojstni dan pa je le mesec dni kasneje," pravi pevka.

Ste že videli norčije, ki jih pripravljajo sodelavci Joongle? Morate preveriti! 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice