Magazin > Odnosi in prosti čas
21309 ogledov

S temi triki v hipu očistite čevlje

Športni copati
Tudi tiste, ki se jih ne sme prati v pralnem stroju …

Ročno pranje

Vse usnjene čevlje, čevlje z visoko peto in čevlje z našitki ali okraski operite ročno. Umazanijo iz usnjenih čevljev najprej skrtačite s ščetko iz mehkih ščetin, nato pa jih obrišite z mehko bombažno krpo, nikar jih preveč ne močite. Ko se posušijo, jih obrišite še z sredstvi, ki negujejo in varujejo usnje. 

Na podoben način lahko očistite tudi platnene čevlje z našitki in okraski, le da v vodo dodate še kapljico detergenta. Pazite le, da šivov in stikov preveč ne zmočite. Ko se posušijo, jih zaščitite s sredstvom za impregnacijo. 

Strojno pranje

V stroju lahko operete vse športne copate, ki niso usnjeni, plastične natikače in copate iz blaga. Najprej čevlje očistite s ščetko, da odstranite vse večje kose nečistoče. Odstranite vezalke in vložke ter jih dajte v mrežo za pranje. Vse skupaj postavite v stroj in dodajte malo pralnega praška ter krpe, da se obutev ne bo premetavala v napol praznem stroju. Če nimate programa za pranje obuval, izberite program za občutljivo ali volneno perilo. Pomembno je, da jih ne operete več kot na tridesetih stopinjah, saj lahko sicer odstopi lepilo. 

Pomembno je tudi sušenje. Najboljše boste obuvala, ki ste jih oprali v stroju, posušili na soncu in na svežem zraku. Da proces pospešite in športnim copatom vrnete obliko, jih napolnite z zmečkanim časopisnim papirjem. Ko se dobro posušijo, jih impregnirajte. 

Ne zamudi 3. dela šova JOONGLAA STAR!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice