Magazin > Odnosi in prosti čas
2815 ogledov

Šest načinov, s katerimi moški uničujejo svoj zakon

Poroka
Jih prepoznate?

Ne zanima jih, kaj nas dela negotove

Ženski um je kompleksen, a zelo enostaven. Na partnerju opazimo čisto vse, zato nas moti, kadar gleda za drugimi ženskami. Zaradi tega se počutimo negotove in se sprašujemo, ali nas še ljubite in če smo vam še všeč. Potrebujemo le iskren odgovor. Največjo napako naredite, ko nam očitate, da brez razloga delamo scene. Želimo si le varnosti in potrditve, da nas še vedno ljubite in spoštujete. Najhuje, kar lahko v takem trenutku rečete, je, da govorimo neumnosti. 

Podcenjujejo pomembnost drobnih pozornosti

Večina žensk si od svojega dragega ne želi diamantov, saj nas osrečijo že drobne stvari. Doovolj so nam že malenkosti, kot je sporočilce, na katerem piše "ljubim te", zajtrk v posteljo, to, da ne pozabite na naš rojstni dan in da nam malo pozornosti posvetite tudi takrat, kadar ste zelo zaposleni. Enostavno, kajne?

Zapiranje vase

Ko so moški jezni, se zelo pogosto zaprejo vase. To pa zato, ker nas ne želijo vpletati v svoje težave, a je to velika napaka. Ko to počnejo, se počutimo odrinjene in mislimo, da je težava v nas. V takih trenutkih jim želimo biti blizu in v oporo. Če svoje jeze in težav ne delijo z nami, lahko to na odnos vpliva zelo negativno. Tudi po sporu je edini način, da se težave rešijo, pogovor. Če želite, da je vaša zveza trdna, so odkriti pogovori nuja. 

Ne sprejemajo odgovornosti za svoja dejanja

Pogosto za nastanek različnih situacij moški krivijo svoje partnerke. Se sliši znano? Namesto, da bi sprejeli odgovornost, krivdo zvalijo na nas. Če so naredili nekaj slabega, je prav, da bi svoje napake tudi priznali. "Bil sem z drugo, ker ženi ni mar zame," ni opravičljiv izgovor, kajne? Včasih je dovolj že preprost "žal mi je", ki pa ga moški s prevelikim egom pogosto preprosto ne zmorejo. 

V zakon gredo tudi, če nanj niso pripravljeni

V zakon se vam ne sme muditi. Če stopite v zakon, ne da bi o tem dobro razmislili, lahko pride do resnih težav. Partner se z zakonom ne spremeni, to je iluzija, ki se jo je potrebno zavedati. Moški namreč pogosto mislijo, da bo v zakonu vse drugače. Na začetku ne razmišljajo racionalno, a ko se je v zakonu potrebno soočiti z vsemi težavami, takrat je že prepozno za razmislek. 

Poskušajo nas spremeniti

Če imamo težavo, ki je ne moremo rešiti s prijateljico, potrebujemo nekoga, ki nas je pripravljen poslušati. Dokler težave ne rešimo, potrebujemo nekoga, ki je v težkih trenutkih z nami. Če nas v takih trenutkih nekdo sili, da hitro sprejmemo odločitev, bomo eksplodirale. Vsak od nas potrebuje svoj čas, da najde rešitev in s tem, ko nekdo odloča namesto nas takrat, ko si tega ne želimo, je na vidiku katastrofa. 

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice