Magazin > Odnosi in prosti čas
3621 ogledov

To so znaki, da imate alergijo na seks

Poljub v avtomobilu
Ameriška klinična seksologinja Lindsay Doe pravi, da alergija na seks ni mit, kaže pa se lahko na različne načine.

Težko dihanje, srbečica, izpuščaji, ščemenje, otekline, stiskanje v prsih, bruhanje, driska in celo nezavest so lahko neželeni stranski učinki vročih aktivnosti.

Preobčutljivost na spermo

Alergijska reakcija po spolnem odnosu z novim partnerjem, kot je otekanje, tesnoba v prsnem košu, težave z dihanjem, driska in vrtoglavica, kaže na preobčutljivost na semensko tekočino. Po domače povedano, ste alergični na partnerjevo spermo. Beljakovine v spermi namreč lahko povzročijo alergijsko reakcijo, ki se kaže kot pekoč občutek in bolečina. Na spermo naj bi bilo alergičnih od 20 do 40 tisoč žensk po vsem svetu, težava pa je, ker gre za progresivno alergijo, kar pomeni, da se simptomi s časoma le še poslabšajo. 

Po orgazmu se počutie slabo

Gre za postorgazmični sidrom, ki se pogosteje pojavlja pri moških, a je zelo zelo redek. Simptomi pa so podobni klasični gripi, izcedek iz nosu, srbeče oči, bolečine v grlu in mišicah, glavobol in izčrpanost. 

Po uporabi kondoma občutite pekoč občutek in srbečico

Lateks se proizvaja iz soka stebla rastline Hevea brasiliensis, ki se uporablja tudi za proizvodnjo medicinske opreme in na katerega je alergična okoli 6 odstotkov svetovne populacije. Nekateri pa so alergični na kazein, protejin iz kravjega mleka, ki se tudi uporablja pri proizvodnji kondomov. 

Po uporabi lubrikanta

Za draženje na intimnih predelih in stranske reakcije je lahko odgovoren tudi lubrikant. Veliko ljudi je alergičnih na glicerin, ki se nahaja v lubrikantih, pa tudi na razne konzervanse in stimulativne dodatke, ki poskrbijo za dodatno vzburjenje. 

Zamenjali ste zaščito

Alergijska reakcija se lahko pojavi tudi ob menjavi zaščite, zlasti pri hormonski kontracepciji. Vendar ne zaradi hormonov, ki so zelo podobni naravnim in je alergijska reakcija nanje tako zelo redka, pač pa so nekatere ženske lahko alergične na druge sestavine, ki se nahajajo v kontracepcijskih tabletah. 

Zapoznele reakcije

Povsem možno, da za neprijetne stranske učinke sploh ni kriv seks, pač pa določena hrana, pijača ali zdravila, ki ste jih tisti dan zaužili.

Čustvene težave

Nezaupanje in zlorabe v vezi lahko telo privedejo tako do fizičnih kot psihičnih reakcij, ki niso povezane zgolj in samo s seksom. Ne ignorirajte jih!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice