Magazin > Odnosi in prosti čas
3036 ogledov

Dame, to je hrana, ki bo vaš seksualni nagon ponesla v višave!

seks, spolnost
Dobro vedeti.

Cvetni prah in matični mleček sta odlična dodatka, kadar si želimo povečati željo po seksu, k boljšemu spolnemu življenju in intimnemu zdravju pa prav tako pripomorejo nekateri vitamini in minerali, pravi strokovnjakinja Tracey Cox.

Cink je pomemben mineral za spolno poželenje, saj pomaga tvoriti encime, ki upravljajo z okusom in vonjem, ki sta zelo pomembna za spolno vzburjenje. Hrana bogata s cinkom so školjke, morski sadeži, jajca, sir, piščanec, puran, leča in rjavi riž.

Magnezij je zaslužen za ravnovesje spolnih hormonov in pomaga pri seksualni vzdržljivosti, občutljivosti, navdušenju in s tem doseganju boljšega orgazma. Jejte listnato zelenjavo, oreške, sir, banane in žitarice, vse to je namreč hrana, ki je bogata z magnezijem.

Kalcij je pomemben za mišično krčenje, povezano z orgazmom pri ženskah in erekcijo pri moških. Najdemo ga v mlečnih izdelkih, zeleni listnati zelenjavi, fižolu, v posušenih slivah, oreščkih in suhemu sadju.

Arginin je aminokislina, pridobljena iz beljakovin in je bistvenega pomena za rast in spolni razvoj.  Jejte vsa živila živalskega izvora, mlečne izdelke in koruzno pokovko.

Vitamin C poleg povečanja imunosti  poveča spolno stimulacijo in krepi spolne organe. Hrana, bogata z vitaminom C so jagode, citrusi, mango, krompir in brokoli.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice