Magazin
2 ogledov

Prah kot slikarsko platno

Med Wadovimi stvaritvami se je znašel tudi najbolj znan fizik Žurnal24 main
Scott Wade, 50-letni oblikovalec iz ZDA, kot podlago za svoje umetnine uporablja kar umazano vetrobransko steklo.

S slikanjem na prašna vetrobranska stekla svojega avtomobila je Wade začel pred 20 leti. Takrat so bili njegovi izdelki še precej oddaljeni od mojstrovin ki jih dela danes in med katerimi so se znašli tudi Da Vincijeva Mona Lisa ter portreta Ronaldinha in Alberta Einsteina.

Podlago za slikanje ustvari s prstjo, ki se uporablja na filmskih snemanjih. To s sušilcem za lase razprši na vetrobranska stekla, ki jih pred tem namaže z oljem. Celoten proces vzame približno 10 minut, po naravni poti pa bi potreboval več kot teden dni. Da nariše eno sliko, porabi okoli štiri ure.

Slike povsod vzbujajo precej pozornosti, saj se ljudje na semaforjih večkrat izstopijo iz avtomobilov in slikajo Wadove stvaritve. “Enkrat se mi je celo zgodilo, da mi je nekdo zaprl pot na izhodu s parkirišča. Opravičil se mi je in zaprosil, če lahko počakam, da se njegova hči vrne s fotoaparatom,” o svojih pripetljajih pravi Wade. Obenem pa se zaveda, da je življenje njegovih umetnin zelo kratkega daha. To mu pomaga, da se nanje ne naveže preveč in se preprosto zabava ob njihovem ustvarjanju

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.