Magazin > VIP
2878 ogledov

Ana Roš odprla vrata afganistanskim beguncem

Ana Roš Suzan Gabrijan
Ne le vrhunska chefinja, ki vodi restavracijo z dvema michelinovima zvezdicama, Ana Roš ima tudi veliko srce …

Ana Roš se je aktivno vključila v afganistansko begunsko krizo in pod svojo streho sprejela nekatere posameznike. 

"Begunec se najlažje asimilira tako, da mu omogoči dostojanstvo in dostop do normalnega življenja, možnost, da se dokaže in uresniči. Hiša Franko je odprla svoja vrata nekaterim neverjetnim ljudem, ki so bili pravkar evakuirani iz Afganistana. Hvala mojim prijateljem iz Kabula, ki so mi odprli oči in povabili moje kolege po vsem svetu, da storijo enako. Slovenija in Evropa ne varčujte z vizumi. Hamid, dobrodošel," je zapisala na Instaliram in k podobni gesti pozvala udi svoje kolege po vsem svetu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana ros (@anaros40)

Roševa je sicer znana po tem, da se brez težav javno opredeljuje o različnih družbenih temah, tako je tudi ena izmed tistih znanih Slovenk, ki je javno povedala, da se je tako ona kot njeno osebje že cepilo z drugim odmerkom. „Prispevek k ponovnemu ustvarjanju varnega okolja in velikega mehurčka svobode ter veselja. Ekipa Hiše Franko že dobila drugi odmerek cepiva. V našem imenu se vam zahvaljujem, Slovenija, da ste nam dali priložnost, da to uresničimo. To je bila naša osebna izbira – zmagajmo skupaj in spet uživajmo v svojem življenju,“ je na Instagramu sporočila pred tremi meseci. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana ros (@anaros40)

Komentarjev 13
  • Avatar jate
    jate 20:07 01.september 2021.

    draga Anuška,tudi v SLO je dosti revnih družin,pomagaj prvo doma in to tako da ne govoriš okoli in ne obešaš na veliki zvon,kajti če si res dobra po duši , bodo ljudje sami hvalili tvojo dobroto...tu pa delaš neko reklamo ...prikaži več zase preko beguncev,so ti pa prav prišli,kajne???

  • rd2dmk2 22:01 31.avgust 2021.

    mene neki zanima al se mi splača sploh hodit v hišo franko in zapravt juhuhu denarja in potem it v Tuš na Anine dobrote da se poteši lakoto, al se da kar v hiši franko in naročit Tuš meni po Tuš ceni.

  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 11:10 31.avgust 2021.

    Dobrodošli tudi pri meni Alahi, za vas imam nekaj posebnega imenuje se plinska celica

Sorodne novice