Magazin > VIP
48958 ogledov

Anja Ramšak: "Potrebnih je bilo precej rezov, da se spet veselim živeti"

anja ramšak radio 1
Priljubljena radijska voditeljica Anja Ramšak se je po težki osebni preizkušnji letos vrnila na radijske valove, kjer so jo poslušalci že težko pričakovali. Razkrila je, kako je doživljala izkušnjo z izgorelostjo in se postavila nazaj na noge.

Kako se po premoru počutite med poslušalci?

Počutim se izredno dobro, sprejeto in domače. Pogrešala sem eter, to konstatno kreativo, iskanje zgodb, pogovor s poslušalci. Verjetno je to tudi zato, ker mi je bila v času odsotnosti z radia s strani poslušalcev izražena res močna podpora, za kar sem neizmerno hvaležna.

Kaj ste počeli v času odsotnosti, kako ste se postavili nazaj na "noge", kaj vam je pomagalo?

V času odsotnosti sem veliko počivala, kaj drugega niti nisem mogla, saj me je izčrpal in s tesnobo prežel že krajši sprehod, kaj šele kaj večjega. Sicer sem bila locirana pri starših doma, a sem bila večinoma sama, potrebovala sem samoto, dolgo časa si nisem bila najboljša družba. Veliko časa sem preživela v tišini in pisanju, sem se pa ves čas zavedala, da so ob meni ljudje - veliko jih je - ki jih lahko kadarkoli pokličem, se pogovarjam po ure in hodim v hribe, ko bom začutila, da je čas za to, in navsezadnje, da bom to tudi zmogla. 

Sicer sem bila locirana pri starših doma, a sem bila večinoma sama, potrebovala sem samoto, dolgo časa si nisem bila najboljša družba. Veliko časa sem preživela v tišini in pisanju, sem se pa ves čas zavedala, da so ob meni ljudje - veliko jih je - ki jih lahko kadarkoli pokličem ...

Kako sedaj pazite na svoje zdravje, da se izgorelost ne bi ponovila?

Predvsem veliko več spim. Če sem prej spala po 4, 5 ur na dan, si zdaj vsak dan redno privoščim vsaj 8 ur. Trikrat na teden kar konkretno telovadim, na teden grem vsaj enkrat v hribe, vsak dan je na sporedu tudi petkilometrski sprehod. Pazim, kaj jem, popolnoma sem spremenila prehrano, zdaj jem bolj kot ne samo stvari, ki nahranijo moje telo. No, seveda se sem pa tja pregrešim, a je tega precej manj kot v preteklosti. Mislim, da sem tako ali drugače naredila precej rezov, ki so bili potrebni za to, da se spet veselim živeti.

Trenutno v radijskem programu tesno sodelujete z najboljšim prijateljem Robertom Roškarjem, katere so prednosti in slabosti?
 
Trenutno sva z Robertom sodelavca v šovu Šou domov šele kakšen teden. Težko bi rekla, kaj je slabost. Mogoče, da drug o drugem veva preveč in mogoče tudi zato nehote rečeva kakšno preveč, nekaj, kar ni za vsako uho. Sicer pa vidim predvsem dobre stvari - imava podobno vizijo, odlično se dopolnjujeva pri delu, zaupava si, obenem pa si lahko v obraz rečeva marsikaj, poveva drug drugemu, kaj naju moti, ob tem pa ni nobene slabe volje ali zamer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Ramšak (@ramsakanja)

Glede na to, da bo kmalu valentinovo, imate kakšno posebno osebo, ki vam greje srce in posteljo?

Za valentinovo žal delam in se ne bom grela, kakšen drug dan pa gotovo. 

Kako sicer gledate na tovrstne praznike?

Sama valentinovega ne praznujem, nimam do tega nobenega odnosa, se pa držim načela, da vsak dela in praznuje, kar mu ustreza. Če je to valentinovo, pa naj bo. Ne maram pa posiljevanja s tem, da je nekaj treba praznovati, vsak, kot mu paše. 

Komentarjev 2
  • Avatar Lemsnialla
    Lemsnialla 20:43 12.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Arminda_Hampton 12:47 12.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice