Magazin > VIP
64401 ogledov

Cerkev pozvali, da Trkaja izobči in mu odvzame stopnjo izobrazbe

Trkaj. piknik Zvezde pod klobuki, Saša Despot
Izjava, ki je razburila ščit katoliške vere ...

Raper Rok Trkaj Terkaj se je zaradi svojih prepričanj znašel pod kritiko spletnega medija Scutum Fidei, ki velja za ščit katoliške vere. 

"Rad jo imam, ampak menim, da si je Cerkev nakopala preveč bremena, da bi bila povsem reprezentativna predstavnica Boga na zemlji. Tudi to, da se meša spet s politiko, je stranpot od bistva. Spet in spet. Ista pesem," je zapis, s katerim je Trkaj izrazil svoje mnenje in razburil katoliški medij do te mere, da bi ga želeli izobčiti.

"Katoliško cerkev pozivam, da javno razglasi osebo Rok Terkaj za odpadlega od vere, izobčenega ter se nad njim izvrši interdikt zaradi bogokletja in krivoverstva. Prav tako naj se mu vzame vse teološke titule in priznane formalne stopnje izobrazbe na tem področju," je tvitnil Scutum Fidei. 

Raper pa na Twitterju ni kritičen le do Cerkve, temveč odkrito govori tudi o minusih in plusih desnih ter levih strank. Zase pravi, da ni levičar, temveč kristjan z liberalnimi nazori. "Želim si, da bo ta primer odprl debato, kaj in kako v cerkvi, za katero mislim, da potrebuje soočenje sama s sabo in laični teologi lahko pri tem pomagamo. Ne želim si destrukcije, želim pomagati in opozoriti. Kristjani so dobri ljudje, le tisti pri vrhu ne bi smeli izbirati med močjo ali ljubeznijo.  Kakšni so cilji? Ne želim nikogar blatiti, vera je zelo občutljiva tema, sprašujem pa se, kako bomo različno verujoči v Sloveniji živeli in želel bi si, da verski voditelji skrbno in dosledno pristopijo k dialogu in najdejo skupno pot naprej," je povedal za zurnal24.si. 

Trkaj | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 14
  • Mitja Kunstelj 11:36 03.marec 2021.

    Terkaj je diplomiran teolog ✅

  • miro1 21:58 31.januar 2021.

    Me prav zanima kakšno teološko izobrazbo ima Trkaj. A mu bodo odvzeli naziv "nekdanji ministrant"?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:42 30.januar 2021.

    Cerkev se boji pevca! Za crknit od smeha! Boji se ga, ker je povedal resnico.

Sorodne novice