Magazin > VIP
14695 ogledov

Dokumentarni film o Ceci razburkal Srbijo, pevka poskušala preprečiti predvajanje

Ceca, Svetlana Ražnatović Profimedias
Avtorji pravijo, da zgodovine zločinov ne bodo pometali pod preprogo …

V torek so na srbski televiziji N1 predvajali osmo epizodo dokumentarne serije Junaci doba zlog (Junaki dobe zla, op. a.) z naslovom Srbska mati, ki govori o ljudski pevki Svetlani Ražnatović Ceci. Doslej je serija že obravnavala like in delo Ivice Dačića, Aleksandra Vulina in Milorada Vučelića.

A je ravno epizoda o Ceci v srbski javnosti dvignila veliko prahu, še preden so jo gledalci imeli priložnost videti, pevka je namreč poskušala preprečiti predvajanje. Njen odvetnik je uredništvu televizije N1, nato pa še video produkciji JSP, s tožbo zagrozil, naj oddaje ne predvajajo, poroča portal Buka. Avtorica serije, Jovana Polić pa je komentirala, da v nobeni demokratični družbi na svetu nihče ne more ustaviti svobode govora in svobode medijev, tako to tudi Ceci ne bo uspelo.

Oddaja se namreč ne ukvarja s Cecino pop kariero, pač pa se avtorica Jovana Polić  osredotoča na pevkino zločinsko preteklost. Govori o njenem zakonu z vojnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, kot tudi o povezavah z zloglasnim zemunskim klanom, aretaciji po atentatu na takratnega srbskega premiera Zorana Đinđića, načrtovanju ugrabitve lastnika Pink TV Željka Mitrovića in finančne preiskave, še poroča portal index.hr.

V napovedniku te epizode je televizija navedla, da je Ceca v Srbiji postala "nedotakljiva institucija, kot je sveta krava v Indiji", za to pa so med drugim odgovorni tudi mediji. V oddaji skušajo razložiti, kako je ljudska pevka s kriminalno preteklostjo postala "mati nacije" in "simbol Srbije". 

Dokumentarna serija je dostopna tudi na YouTubu.

Komentarjev 1
  • dusan2 14:35 16.julij 2021.

    Ceca ljubljenka Matjaža Nemca, ta je odigral glavno vlogo lift boya v njenem dokumentarcu STA Makarovićeva

Sorodne novice