Šport > Nogomet
313 ogledov

Ronaldov odvrženi trak prodan za pomoč bolnemu dečku

Cristiano Ronaldo Srbija Portugalska Epa
Starši ubogega malčka potrebujejo 2,5 milijona evrov, njegova družina pa je javno zaprosila za pomoč vse državljane Srbije.

Kapetanski trak portugalskega nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki ga je nosil na stadionu Rajko Mitić na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo med Srbijo in Portugalsko (2:2), nato pa v jezi odvrgel na tla, je bil na dobrodelni dražbi prodan za 64.000 evrov, je danes objavila srbska tiskovna agencija Tanjug.

Ronaldo si je v sodnikovem dodatku omenjene tekme snel kapetanski trak in ga v jezi odvrgel na tla, potem ko je prejel rumeni karton zaradi ugovarjanja glavnemu sodniku, ki mu ni priznal zadetka, potem ko je Stefan Mitrović izbil žogo z golove črte. Na kvalifikacijskih tekmah sicer ni v uporabi tehnologije videonadzora VAR.

ronaldo "Želim si afero" Šport Ronaldo je pobegnil z Marakane, a njej ni mogel ubežati

Odvrženi Ronaldov kapetanski trak je pobral lokalni gasilec Đorđe Vukićević, ki je bil kot uradna oseba navzoč na stadionu, in ga ponudil humanitarni organizaciji za pomoč pri zdravljenju težko bolnega pol leta starega dečka Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, z diagnozo spinalne mišične atrofije. Njegovi starši potrebujejo 2,5 milijona evrov, njegova družina pa je javno zaprosila za pomoč vse državljane Srbije.

Televizijski kanal Sportklub je na podlagi ogleda posnetkov zagotovil, da gre za izvirni trak.

Kot je danes poročala agencija Tanjug, je trak na dražbi kupilo podjetje Mozzart Bet za 7,5 milijona dinarjev oziroma 64.000 evrov. Dobrodelno dražbo je izpeljala humanitarna organizacija "Zajedno za život" oziroma Skupaj za življenje, potekala pa je preko portala Limundo.

Na družbenih omrežjih se je pojavil tudi poziv Cristianu Ronaldu, naj sam odkupi svoj kapetanski trak in tako pomaga obolelemu dečku. Vendar pa se glede na zapise srbskih medijev Ronaldo ni odzval na ta izziv.

Cristiano Ronaldo Kapetanski trak Šport O Ronaldovi potezi spregovoril tudi portugalski selektor ter šokiral z izjavo
 
Komentarjev 1
  • Avatar crusader666
    crusader666 06:52 03.april 2021.

    Odločte se že kdo je nosil kapetanski trak portugalske reprezentance??