Magazin > VIP
5205 ogledov

Foto: Bratu Katarine Kresal očitajo, da je goljufal

Katarina Kresal RTV4/ zurnal24.si
Gregor Kresal se sooča s podobnimi očitki kot Kate Middleton. Je kriv? To je povedal ...

Scenarist in režiser Gregor Kresal na Facebooku pogosto razvaja s svojimi dih jemajočimi fotografijami. Lansko leto je okoli poletnega solsticija objavil prekrasno fotografijo sončnega zahoda za Triglavom, posnetega iz ljubljanske kotline, sinoči pa je na Facebook strani People of Ljubljana zablestela njegova fotografija polne lune nad eno najbolj priljubljenih pohodniških točk na obrobju Ljubljanskega Barja, Sveto Ano. 

Fotografija je v zgolj nekaj urah požela več kot 2 tisoč všečkov, a med komentatorji so se našli tudi dvomljivci, ki Gregorju očitajo, da je fotografijo uredil s pomočjo photoshopa in celo, da je delo umetne inteligence. A Kresal je za Žurnal24 razložil, kako je prišel do želenega rezultata, ki ga vidimo na posnetku. Fotografija je bila sicer posneta že 5. 5. 2023, ko je bila  Luna v polsenčnem mrku, a so jo ob včerajšnji polni luni nekateri ponovno objavili. "Fotografija je nastala tako, da je prožilec aparata pol ure nepretrgoma slikal in ker sem natančno naštudiral lokacijo, sem potem lahko izbral točno tisti trenutek, ki je na fotografiji. Obstaja torej več kot 1000 posnetkov tega vzhoda Lune, za vsakega obstaja tudi t.i. "RAW" slika. Snemal sem isto stvar z dvema fotoaparatoma. Iz fotografij sta bila pripravljena tudi dva video posnetka," je razkril Kresal in s tem ovrgel očitke dvomljivcev. 

Njegova dela pa lahko občudujete tudi v živo, nedavno je namreč otvoril razstavo z naslovom Slovenija, 4 barve, ki je manjši del široko zastavljenega projekta z naslovom Svetlobni presežki Slovenije, katerega cilj je celovečerni dokumentarni film o svetlobi. Razstava bo v prenovljeni restavraciji Operna Klet v Ljubljani na ogled do 13. maja.

 

Komentarjev 4
  • andrija 11:57 29.marec 2024.

    so jo potegnili iz naftalina,a bo kandidirala na evropskih volitvah za goloba?

  • Stane Adamič 09:54 29.marec 2024.

    Saj Kresalka je tudi goljufala na Dimičevi, ko je stavbo prijatelja dajala v najem policiji! Torej je taka cela družina????

  • Grof 08:29 29.marec 2024.

    Vse v redu in prav, samo ne kažite fotografij, ki spominjajo, na ksiht paznice v taborišču Buchenwald, pa tudi drža je taprava, ….

Sorodne novice