Magazin > VIP
113083 ogledov

Brat Katarine Kresal vam bo vzel dih, česa tako lepega pa že dolgo ne!

Katarina Kresal RTV4/ zurnal24.si
Navdušil splet ...

Dih jemajoč prizor, ki je iz Ljubljane viden samo ob poletnem solsticiju (21. junij) in še to le minuto na dan!  Brat nekdanje ministrice Katarine Kresal, priznani fotograf Gregor Kresal, je takole ujel, kako sonce zahaja za Triglavom in navdušil splet. 

"Okoli poletnega sončevega obrata je z več mest v Ljubljanski kotlini, pa skoraj do Škofje Loke moč ujeti zahajanje Sonca na Triglavu. Tudi, če nam v prvo ne uspe najbolje, nam njegovi zelo kratki dnevni premiki v dneh okoli solsticija, ko praktično 'stoji' na mestu omogočajo, da lahko stvar popravimo že naslednji dan. Poletni solsticij je tisti trenutek v letu, ko je Sonce ob poldnevu najvišje nad nebesnim ekvatorjem. Takrat se začne poletje, dnevu pa rečemo kres. Letos bo to v sredo 21. 6. 2023. Čeprav bo tega dne dan najdaljši, pa Sonce najbolj zgodaj vzide 10 dni pred, najkasneje pa zaide 10 dni po solsticiju. Kakorkoli že, dnevi so dolgi, čas ko Sonce simetrično sede na na špico Triglava, pa traja le kakšno minuto," je Gregor zapisal ob dih jemajoči fotografiji.

Gregor Kresal | Avtor: Gregor Kresal Gregor Kresal

Komentarjev 7
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 20:00 22.junij 2023.

    Čudovit posnetek! Hvala !

  • Grof 19:40 21.junij 2023.

    Kakšna zašpehana lepotica, a ni več pri koritu, ko ima tako ljubke ustnice, ….

  • Pierre 14:09 21.junij 2023.

    Gospa Katarina je velika dama, pametna, izobražena, uglajena in še lepa povrhu... ah, če jo primerjate z Jerajevo, Godčevo, Bahovo....

Sorodne novice