Magazin > VIP
15138 ogledov

Jasna Kuljaj: "Žalostno, sploh ne vem, kaj naj si mislim"

bar_2018, jasna kuljaj Planet TV
Priljubljena voditeljica je pravico vzela v svoje roke.

Te dni je javnost razburila novica o dijakinji Gimnazije Šentvid, ki se zaradi denarne stiske ni udeležila končnega izleta. To je močno ganilo tudi Jasno Kuljaj, ki se je o tem razpisala na Facebooku in ni ostala le pri besedah, temveč je tudi ukrepala. 

"Žalostno … sploh ne vem, kaj naj si mislim … Ne znajo se zmeniti starši, šola tudi odpove, otrok pa ostane brez ekskurzije, o kateri se sošolci verjetno pogovarjajo še mesec dni in verjetno vsakič, ko te nekdo vpraša, ‘ej, zakaj pa te ni bilo?' zaboli kot nož v žilo. Kruta je realnost, ki jo marsikateri slovenski mladostnik hitro občuti. Hvala slovenskemu sodstvu, da že leta poslušamo zgodbe o neplačevanju preživnine s strani nevestnih očetov, ki se izmikajo. Ampak tega ne bom rešila ne jaz, ne vsi, ki po Facebooku komentiramo, kakšne sklade ima šola na voljo in zakaj se ni našlo tistih 13 evrov, tudi ne razumem in tudi tega ne bom rešila, niti prišla temu do dna. Vseh dejstev nam mogoče tudi v TV prispevku niso povedali. Zato mi kot občanki ne preostane drugega, kot vzeti kuverto, dati notri nekaj evrov, nesti direktno na šolo, naj majo v predalu za to učenko in za boga naj ne ostane nikoli več doma. Zdrava, uka in druženja željna, pa vendar …  doma. To NI FER!

Čas, v katerem si v zgodnjih najstniških letih, je občutljiv čas. Vsako malenkost si zapomniš za vse življenje! Še danes se spomnim vsakega izleta in pripetljajev, ki so se nam takrat zgodili. Koliko izletov in potovanj sem doživela po končani srednji šoli, pa vam povem, vsi so šli več ali manj v pozabo. V gimnazijskih letih, ko je glava še sveža, si zapomniš vsako izkušnjo in ta otrok si tega ni zaslužil. Prosim, če v bodoče na šoli, v času družabnih omrežij, nekaj dni pred izletom javno objavijo, za koliko otrok jim manjka in bomo prinesli. Samo povedati je treba na glas! Otroci sami ne bodo povedali na glas, ker jih je sram. Zato naj to v njihovem imenu, diskretno naredi šola. Vse se da rešiti, če se pravočasno naznani. Tega izleta pa žal tej dijakinji ne bo vrnil nihče. Saj ne gre za Sečovlje, ki jih ni videla … gre za bolečino in za vse, kar brezsrčna odločitev šolnikov, temu otroku naknadno prinese oz. odnese," je zapisala voditeljica, ki je že oddala svoj prispevek za dijakinjo: "Vsak po svojih zmožnostih! Včeraj sem šla na pošto in poslala v kuverti, priporočeno, na ime ravnatelja. Nekaj za deklico osebno, nekaj za naslednji izlet. Tu imate naslov, enako lahko stori vsak od nas: Gimnazija Šentvid, Prušnikova 98, 1210 Lj-Šentvid."

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 8
  • Avatar Urveminsa
    Urveminsa 00:53 15.junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

  • maresem 20:11 14.junij 2019.

    Gnil sistem v gnili komunajzarski državi.

  • Brooke_Gascoigne 15:55 14.junij 2019.

    Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem ...prikaži več času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite veeč na tej strani ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

Sorodne novice