Magazin > VIP
13436 ogledov

Je Lea Sirk Evrovizijo res komentirala zaradi vez in poznanstev?

Lea Sirk Mediaspeed
RTV Slovenija s to odločitvijo dvignila veliko prahu.

Davkoplačevalce je med prenosom Evrovizije na noge vrgla odločitev Televizije Slovenije, da so za sokomentatorko prenosa izbrali pevko in lanskoletno zmagovalko Eme, Leo Sirk. Verjetno se še vsi dobro spomnimo, da je Lea veliko prahu dvignila, ko je na letošnjem izboru Ema ob razglasitvi zmagovalca, to sta bila Zala Kralj in Gašper Šantl, v eter izustila kletvico: "Ne morem fa**** verjet". 

Očitno ji je ta spodrsljaj, za katerega se je Sirkova večkrat javno opravičila, TV Slovenija oprostila, kar pa ne moremo trditi za gledalce, ki jih je izbor televizije hudo zmotil. Pod prispevek o zmagovalcu letošnje Evrovizije na rtvslo.si se je vsulo več kot 1300 komentarjev in ogromno jih je bilo uperjenih proti Sirkovi. Gledalci niso bili zgroženi le nad izbiro televizije, pač pa jim po godu ni bilo niti Leino komentiranje, ki so ga med drugim označili celo za "neinteligentno". Ob njej je prenos vodil že prekaljeni evrovizijski komentator Andrej Hofer, eden izmed komentarjev na spletu pa se je dotaknil tudi namiga, ki ga je menda razkril kar Hofer: "A lahko Sirkovo izklopite iz programa, ponižujete nas vse. Dobro, da je Hofer malo na veze in poznanstva namignil."

Je res kaj na tem? "Lea Sirk ni bila izbrana zaradi vez in poznanstev, ampak kot strokovna komentatorka finala Pesmi Evrovizije 2019. Takšna rešitev je prisotna tudi v mnogih drugih državah članicah EBU in je prevzeta iz športnih prenosov (tudi Pesem Evrovizije je tekmovanje, glasbeno, seveda). Leo Sirk smo izbrali zato, da je nastopajoče kot akademsko šolana glasbenica in vrhunska pevka strokovno ocenjevala na področju vokalne izvedbe, kot tekmovalka na lanski Pesmi Evrovizije, pa je lahko z gledalci delila tudi svoje dragocene izkušnje s tega tekmovanja. V zvezi s komentiranjem Pesmi Evrovizije smo prejeli pozitivne in negativne odzive, kar je ob takih prenosih običajno," odgovarja Služba za komuniciranje RTV Slovenije. 

Tako pa so se gledalci razburjali na spletu: 

"RTV se je sfuzlalo. V studio privleče Leo Sirk, ki se je javno in jasno postavila proti Zali in Gašperju, da bo komentirala. Najhuje pa je, da je Sirkova slab retorik in ne preveč bistra."

"RTV, vi nas jeb*** v glavo s to Sirkovo. In ne brišite mi komentarja, če lahko ona kolne v eter, lahko tudi jaz pod komentarji." 

"Ko jeb* to Leo Sirk??? In da mi ne brišete komentar, ker gospodično ste RTV za isto izjavo nagradili s tem, da lahko komentira evrovizijski večer, na naš račun!!! Sramota od RTV- ja!"

"Najbolj moteče pri komentiranju Lee Sirk je, da je neinteligentno. Ja, slovenske pevke novejše generacije očitno res niso najbolj bistra dekleta."

"Pa kdo tišči to Leo naprej, men ni jasno, Andrej si jo zagotovo ni izbral, prav lepo je bilo Andreja poslušat prejšnja leta, tole danes je pa obup." 

"Ma ne morem verjet! Lea Sirk sokomentatorka? Hvala RTV SLO za zniževanje standardov." 

"RTV SLO, s tako komentatorko kot je bila danes Lea Sirk ste pa res dosegli poden. Pa kako si lahko vi, ki bojda se imate in ohranjate nek nivo oz. ga vsaj naj bi, to dovolite? Mislim to res ni primerno za neko nacionalno TV ..."

"Sem prepričan, da Lea ne more f... verjet, kako se je odvila Evrovizija. :)"

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 14
  • boris76 15:39 23.maj 2019.

    Sramota komu mi placujemo rtv narocnino.... Trebavasj.....

  • Majazmaja 13:07 23.maj 2019.

    Lei Sirk res ne moremo oporekati v Švici pridobljene akademske izobrazbe, pa vendar njene retorične aktivnosti še ne sodijo na RTV, ki je medij, ki normira slovenski jezik in kulturo. Verjamem, da je 'cool' v njeni družbi, da je zabavna, ...prikaži več ampak manjkajo manire. Primerneje bi bilo povabiti npr. Darjo Švajger, Nušo Derenda, Tinkaro Kovač, Marjetko Vovk ... Le-te se znajo vesti pred mikrofonom in 'pazijo' na besede - najprej vklopijo možgane, šele potem jezik. Ampak to je samo moje mnenje.

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 13:00 23.maj 2019.

    pri Sirkovi je problem, ker jezik prehiteva možgane za celih 24. ur.........

Sorodne novice