Magazin > VIP
44090 ogledov

Je voditeljica RTV noseča?

Valentina Plaskan Instagram Valentina Plaskan.
Na svet je pokukala ...

Televizijska in radijska voditeljica, novinarka, igralka ter učiteljica javnega nastopanja Valentina Plaskan je nedavno na svet res spravila svojo prvo, a nekaj čisto drugega, kar se je govorilo. Šušljalo se je namreč, da je voditeljica TV Dnevnika noseča, v resnici pa je na svet spravila svojo prvo pesniško zbirko z naslovom Stena srca. Govoricam pa bi skoraj nasedli, saj je Valentina na fotografijah za promocijo svojega prvenca, predel okoli trebuha prikrivala s knjigo. 

Da govorice o nosečnosti niso resnične, nam je potrdila Valentina osebno, novica jo je iz srca nasmejala, dodala je še, da je na svet spravila "le" pesniško zbirko. Avtorica je ob svojem prvencu za založbo Baletrina povedala: "Prva polovica knjige je nastala v trku besed in dejanj, ki so spremljala negotovost, ko je svet pozabil, da je več kot virus, ko je bilo včasih videti, da tisti, ki vodijo državo in bi morali skrbeti za dobrobit človeka, bolj razmišljajo o tem, kako napolniti lastne žepe in utišati glasove dvoma, kritike. Večno kontroverzno vprašanje prave strani je vprašanje, ki nas pospremi v knjigo. Ta je v času, ko je naš vsakdanji besednjak najbolj zaznamovala epidemija, postala tako pereča, da smo se o njej bali govoriti na glas, razen v redkih odkritih pogovorih v lastni glavi. Kdo je na pravi strani in ali ta sploh obstaja, pa je vprašanje, ki se z epidemijo še zdaleč ni zaključilo, zelo glasno odmeva tudi v vseh odtenkih nove »osvobojene« realnosti. Proces žlahtnjenja pa se zgodi v drugi polovici knjige, kjer sem nekatere pesmi, ki so nastajale leta in sem jih večino časa prepuščala samotnosti predalov in spominov, brez neke resne ambicije, da bodo kdaj sploh prišle do bralcev, znova prebrala. Ob tem sem ugotovila, da včasih v navalu navdiha spregledamo, da nekatere besede, ki ostanejo neizrečene, povedo več, kot če jih zapišemo. Zato sem nabor pesmi, ki so mi bile še posebej ljube in segajo celo v zgodnja dvajseta leta, kljub osebnim pomislekom, vendarle umestila v Steno srca."

Valentina Plaskan | Avtor: Amanda Gril Amanda Gril

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • 4krogci 21:29 25.april 2023.

    Voditelca? Ja pa ja de! Sam ena ki je z pocepi v doloceni stranki prsla do sluzbe!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:05 25.april 2023.

    Za nosečnost, bo morala najprej najti nekoga, ki bo z njo zdržal vsaj toliko, da mu bo pustila zlesti pod hlačke, če že drugega ne. Bo pa to malce težje, ker se jo v moški družbi le redko kdaj opazi!? ...prikaži več No, razen na radiu GA - GA, pa še to imam občutek, da s Hribarjem tam ne sodeluje več!? Mogoče je pred 2mi leti od hauptkomande dobila pogoj ali GA - GA ali TV dnevnik!? Se pa nekako bojim, da bo pri dobrih 30ih še nekaj časa njena edina materinska izkušnja filmska v celovečercu Anina provizija!?

  • Boris 19:27 25.april 2023.

    Jaz je nisem, zgodba za mene zaključena.

Sorodne novice