Magazin > VIP
26117 ogledov

Kakšne besede Hribarjevih sodelavk!

Sašo Hribar Žurnal24 main
Še v petek dopoldne so skupaj sedli v studiu, zvečer pa je medije preplavila tragična novica.

Od najožjega sodelavca se je družbenih omrežjih poslovila tudi urednica, novinarka, voditeljica, imitatorka in pesnica Valentina Plaskan, ki je s Sašem Hribarjem sodelovala pri satirični oddaji Radio Ga-Ga. Za Žurnal24 je povedala, da so bili kot družina. "Bil je velik in srčen človek, ne predstavljam si, kako je šele njegovi družini," je povedala Valentina, ki je potrebovala dva dni, da je ob njegovem slovesu zbrala nekaj pravih besed, ki pa so prelepe.

To je zapisala na Instagramu: "Neizprosen prevpraševalec vseh nesmislov, samooklicanih “pomembnih” stvari in ljudi, genialen ustvarjalec, izvenserijski v vseh načinih obstajanja: človeškosti, srčnosti, kot prijatelj, mentor in sodelavec. Boleča izguba za bližnje, nepredstavljiva izguba za vso državo. Še vedno ne zmorem dojeti, da smo še včeraj dopoldne skupaj sedeli v studiu in se smejali kot da je to nekaj samoumevnega. Ker tako pač je, ker je petek, ker je življenje v resnici tako zelo preprosto. A prav neverjetno je, s kako osupljivo neizprosnim smislom za “humor” to isto življenje vsakič znova najde načine, da nas opomni na nepomembnost in majhnost stvari, za katere nas ta svet od malih nog uči, da bi nas morale skrbeti … In na izmuzljivost dogodkov ter oseb, ki zares štejejo. In kako prekleto dobro si za te nesmisle vedno znova znal poiskati prave glasove in besede. Cel dan sem prelagala tisti običajni klic po Radiu Gaga … Češ bo že prišel čas, ko končam z večerno oddajo. To je bila učna ura iz čakanja, ki bi ne mogla biti bolj boleče poučna. Odšel si na petek. Ti bi v tem verjetno videl brilijantno satiro, kot v vseh neizprosnih nesmislih okoli sebe. Hvala za vse Sašo. Nekaterih slovesov verjetno nikoli ne bomo zmogli razumeti. Nekateri ljudje ostanejo nenadomestljivi."

Sašo je umrl v petek, 8. septembra, dopoldne je odvodil še zadnjo epizodo legendarnega Radia Ga-Ga. S katerim stavkom se je v petek poslovil od poslušalcev, preverite TUKAJ.

Od Hribarja pa se je s pelepimi besedami poslovila tudi voditeljica Jasna Kuljaj, ki je s Sašem pri Radiu Ga-Ga sodelovala tri leta, v odbdobju od leta 2001 do 2004, v rubriki Kislo jabolko v oddaji TLP (Tistega lepega popoldneva), nato pa še  pet let v TV oddaji Hri-bar med leti 2005 in 2010. "Bojan Krajnc, urednik oddaje Hri-bar je zelo dobro povedal, da o Sašu lahko poveš tisoč besed, zelo težko pa dva stavka. Zaradi te nenadnosti sama težko ubesedim vse, kar čutim, v nekaj pametnih stavkov, kaj šele da bi lahko skupaj spravila nekaj pametnih misli, ki bi ovrednotile njegovo delo. Morda zato, ker ga bolj kot 'medijskega ustvarjalca' in nastopača čutim bolj kot človeka in kot človek je bil tako večplasten, da ne vem, kateri del njega, je tisti, zaradi katerega me ta izguba tako stiska in duši. Zato težko dam oceno, kaj je Slovenija izgubila, ampak v sebi čutim izgubo nekoga, ki mi je dal možnost, dal mi je krila, vzgonski veter in kot tak, bo v mojem srcu večno imel posebno mesto in njegov duh bo zagotovo živel naprej v vsakem od nas, ki smo imeli srečo, da smo lahko bili njegovi učenci," je Jasna povedala za Žurnal24.

Sašo pa žal ni edini, ki se je poslovil konec tedna. Zelo odmevna je tudi nenadna smrt radijskega in televizijskega voditelja Roberta Erjavca, ki je umrl v nedeljo. Svojcem obeh velikanov našega medijskega prostora izrekamo globoko sožalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice