Magazin > VIP
90997 ogledov

To so bile zadnje besede, ki jih je v eter rekel Sašo Hribar

Sašo Hribar RTVSLO
Zadnjo oddajo odvodil nasmejan.

Pretekli konec tedna sta nas doleteli dve veliki izgubi, ki sta pustili velik pečat v našem medijskem prostoru, poslušalci in gledalci ju bomo močno pogrešali. V petek se je poslovil Sašo Hribar, v nedeljo Robert Erjavec. Oba sta bila tudi radijca. 

Sašo je v petek, 8. septembra, posnel zadnjo epizode svoje politično satirične radijske oddaje Radio Ga-Ga, epizodi so nadeli naslov Vsi novi, vsi lepi, ogledate si jo lahko TUKAJ. V studiu so ga spremljali Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Valentina Plaskan, Aleksander Pozvek in Marko Cirman. V zadnji točki je bil na vrsti lik Martine, ki je Sašu ob koncu postavila vprašanje: "Zdaj pa ti meni povej, ker imate na RTV-ju izkušnje, a se splača sadjevec natepavati, če nimaš mačka?" Sašo ji je je na to odgovoril in se začel smejati: "Če se splača sadjevec natepavati, če nimaš mačka? Martina, splača se, splača se!" S tem je zaključil zadnjo epizodo svoje legendarne oddaje, ki jo je prvič posnel leta 1990. 

Sašo Hribar | Avtor: RTVSLO RTVSLO

Gre za razvedrilno oddajo/serijo tako z najdaljšim stažem kot neprekinjenim delovanjem, kadarkoli posneto na naših tleh. Starejše oddaje so le še Ljudje in zemlja (1958), TV Dnevnik (1968) in Tednik (1983). Prvo oddajo sta ustvarila Sašo Hribar in Boštjan Škrab, predvajali so jo na radiu Ars, trajala pa je kar osem ur z dolgimi vmesnimi reklamami. Kmalu zatem so se jima pridružili Tomo Pirc, Robert Škrjanc, Matej Rus in Boštjan Lajovic, ki pa so oddajo hitro zapustili. 1991 se je za kakšno leto pridružil Emil Filipčič, ki je oddajo s svojim oponašanjem v radijski igri in filmu Butnskala delno navdihnil in je dal velik prispevek k sami oddaji. Od leta 1992 je imela stalen enourni petkov termin na Radio Prvi, od leta 2009 pa skrajšan na 50 minut. Do leta 2000, ko sta se mu pridružila Jure Mastnak in Jasna Kuljaj, je Hribar s kar tridesetimi liki oddajo vodil kar sam. Nato so se po vrsti pridružili še Marjan Šarec, Tilen Artač, Jure Godler, Nejc Mravja, Aleksander Pozvek, Marko Cirman, Nejc Krevs in nazadnje Valentina Plaskan. Ob 30. letnici prve oddaje, so za to priložnost posneli dokumentarni film v režiji Dušana Moravca, ki so ga 7. aprila 2020 predvajali na prvem programu RTV Slovenija, kot piše na spletu

Komentarjev 2
  • Ender3 14:32 11.september 2023.

    Bil je nekaj posebnega, bil je genij v tem, kar je počel..Naša ušesa ga bodo vedno slišala, kogarkoli bi imitiral. Hvala Sašo !

  • jakec1575 10:17 11.september 2023.

    Splacal se je, Saso. Delal si to, kar si hotel, ne moral. Pol clovk ne rabi penzije, da bo koncno lahko pocel to kar hoce. Hvala predvsem za intelektualne procese in filozofske nastope. Bil si veliko vec kot Ga ga.

Sorodne novice