Magazin > VIP
22516 ogledov

Komunala prepozno ukrepala? Zbolela tudi hčerka znane Slovenke

tinkara fortuna Instagram
Opozorila na prepozno ukrepanje odgovornih, zadnjič se je na urgenci menda znašlo več kot 100 ljudi.

Tinkara Fortuna, pevka skupine Bepop in podjetnica, je sinoči na Facebooku opozorila na težavo s pitno vodo v njihovi občini, zaradi katere domneva, da so se pri mlajši hčerki pojavile zdravstvene težave. "Najmlajša hči od včeraj bruha, JKP Žalec, Javno komunalno podjetje Žalec pa šele danes ob 19:50 pošlje sms: 'Obvestilo, uporabnike pitne vode v naseljih Ločica ob Savinji ter Spodnje in Zgornje Grušovlje obveščamo, da je prišlo ob odzračevanju vodovodnega sistema do povečanja motnosti pitne vode. JKP Žalec, d. o. o. zato izdaja ukrep prekuhavanje pitne vode za uporabo v prehrani predvidoma do torka, 14. 3. 2023, oziroma do preklica. Hvala za razumevanje! JKP Žalec, d. o. o.' Bo tudi tokrat več kot 100 ljudi obiskalo urgenco? To ni hec," je na Facebooku zapisala Tinkara.

Tinkari se je ob zapisanem javilo več ljudi, ki so imeli hude prebavne težave že v soboto, zato vse s podobnimi težavami poziva, da to prijavijo osebnemu zdravniku: "Ljudje se mi sedaj javljajo v inbox, da so imeli že v soboto in nedeljo težave. Grozne krče v trebuhu, prebavne motnje ... Mogoče bi bilo dobro, da vsi, ki imate ali ste imeli težave, javite to osebnemu zdravniku, da zavede v karton."

Direktor JKP Žalec mag. Janez Primožič ostro zanika, da bi bila za težave občanov kriva pitna voda. "Odločno zanikamo trditve in pomisleke, ki ste jih danes objavili. Občani so bili pravočasno obveščeni o preventivnem prekuhavanju vode, ki je bil izdan zaradi okvare na vodovodnem sistemu Šempeter. Prebavne težave znane Slovenke niso zaradi pitne vode iz vodovodnega sistema," je za zurnal24.si povedal direktor.
 

"V JKP Žalec smo takoj pristopili k reševanju problema"

V JKP Žalec pravijo, da gre za napačne informacije. "Včeraj ob 12.12. uri smo prejeli obvestilo, da na področju Šempetra ni dobave pitne vode. V JKP Žalec smo takoj pristopili k reševanju problema. Ugotovili smo, da je vzrok prekinitve dobave vode okvara na cevovodu v bližini industrijske cone Aero Šempeter. Počila je cev na t.i. transportnem vodu vodovodnega sistema Šempeter. Z ustrezno preusmeritvijo vodovoda smo do 12.50. ure omogočili vsem odjemalcem, razen trem gospodinjstvom, vodovodnega sistema Šempeter, nemoteno oskrbo z zdravstveno ustrezno pitno vodo.Sledila je nadaljnja sanacija okvare. Okvaro smo v celoti sanirali do 17.30. ure, sistem odzračili in pred tem izločeni del cevovoda ponovno priključili v sistem. Dela so bila zaključena do 17.50. ure. Ob 16.06 smo prejeli obvestilo krajana Ločice ob Savinji, da na njihovem področju iz pip priteka motna voda. Vzrok za motnost vode je sprememba tlaka ob preusmeritvah vodovoda. Ko se tlak vode v ceveh hipoma spremeni to povzroči dvig usedlin v ceveh, kar se odraža v motnosti vode. Na osnovi tega obvestila smo ob 16.20. uri preverili kakovost vode v Ločici ob Savinji. Opravili smo interne mikrobiološke analize vode, preverili vsebnost klora ter opravili meritev motnosti. Ugotovili smo, da je klor prisoten, se pravi voda dezinficirana. Mikrobiološka analiza je pokazala mikrobiološko neoporečnost vode. Zaradi visoke motnosti, ki se je intenzivirala ob ponovni priključitvi transportnega voda v sistem, smo preventivno izdali ukrep prekuhavanja vode. Vodovodni sistem od včeraj dalje intenzivno izpiramo, s tem pa predvidevamo, da se bo motnost v kratkem odpravila. Ukrep prekuhavanja velja do preklica, predvidoma do konca današnjega dne. Dodatne mikrobiološke in kemijske analize vode danes izvaja Nacionalni laboratorij NLZOH," je za zurnal24.si pojasnil direktor mag. Janez Primožič.

Primožič sicer razume skrb občanov, saj se je podoben primer že zgodil lansko leto: "Javnosti, ki je glede na lanskoletne dogodke upravičeno zaskrbljena sporočamo, da je včerajšnji pojav takšne narave, ki se na različnih vodovodnih sistemih pogosto pojavlja. Trudimo se, da tovrstne težave čim hitreje odpravimo in javnost o tem pravočasno obveščamo."

Komentarjev 4
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:27 14.marec 2023.

    Gre v tej greznici od Slovenije sploh še kaj v pravo smer?

  • 4krogci 18:09 14.marec 2023.

    Hu d fak is Tinkara Fortuna? Itaq pa na tem Žalskem sistemu je tavecji problem utapljanje travnikov z gnojnico…itaq tam voda ni vec pitna, kot tudi v celotnem Pomurju ne vec!

  • Pierre 14:09 14.marec 2023.

    Hčerka od Mici Novakove je tudi bruhala, ikome išta?????

Sorodne novice