Magazin > VIP
35872 ogledov

Kuljajeva o bivšem delodajalcu: "Šlo je le za ljubimca, ki si vzame, kar mu paše"

Jasna Kuljaj Planet TV
Jasna Kuljaj o novih in starih ... projektih!

Kmalu vas bomo gledali v novem šovu Kdo si ti? Zvezde pod masko, kaj lahko pričakujemo?

Pričakujete lahko nekaj novega na slovenski televiziji, nekaj odštekanega in zabavnega!

Kaj pa bo z oddajo Pri črnem Petru, kdaj lahko pričakujemo novo sezono, bo ostala enaka ali nas čakajo novosti?

Na vseh slovenskih televizijah je januarja žal mrtvilo. Ne vem, zakaj je tako, ampak tako je. Ko bom velika, bom to zagotovo spremenila. Po drugi strani pa nam ustvarjalcem seveda pride to mrtvilo prav, da lahko v miru pripravimo novo sezono. Pri Črnem Petru se vsekakor vrača, točnega datuma začetka četrte sezone še ne morem razkriti, pa tudi novosti žal še ne. Vsekakor bo oddaja še naprej dobra družba ob sobotnih večerih in prava izbira za družinsko zabavo.

Po bitkah z RTV Slovenija se zdi, da ste našli delodajalca, ki ima posluh za vaše ideje in način dela. Na Planet TV ste odvodili že številne projekte, v čem je razlika med nacionalno in komercialno televizijo?

V bistvu je tako kot v partnerstvu, kjer je pomembno, s kakšnimi pričakovanji vstopaš v odnos. Na RTV sem vstopila kot nedolžno dekletce, ki je tam prehodilo pot od prve avdicije, do snemanja radijskih anket na ulici naprej do prime time večerne oddaje. Po toliko letih in uspehih sem nekako pričakovala, da si bova z RTV nataknili prstana in bila združena za večno. Nakar se je izkazalo, da je šlo le za ljubimca, ki si vzame samo tisto, kar mu paše, celote pa ne potrebuje. Počutila sem se kot naivnica, ki se je bila pripravljena popolnoma predati, druga stran pa je želela le občasna srečanja (smeh). In zgodba se je tako morala nekako končati, saj tudi v partnerstvu ne bi pristala na nek nedorečen odnos. Zgodba s Planet tv pa je drugačna zato, ker sem že v osnovi vstopila v odnos brez kakršnih koli pričakovanj. Samo delajmo. Jaz vam dam kar lahko, vi vzemite, če in ko vam paše. Ne pričakujem prstana, ker zdaj vem, da svet ne deluje več tako. In preden se obrneš, mine kar naenkrat 7 let! Toliko časa je namreč že preteklo od prvega projekta. 

Po toliko letih in uspehih sem nekako pričakovala, da si bova z RTV nataknili prstana in bila združena za večno. Nakar se je izkazalo, da je šlo le za ljubimca, ki si vzame samo tisto, kar mu paše, celote pa ne potrebuje. Počutila sem se kot naivnica, ki se je bila pripravljena popolnoma predati, druga stran pa je želela le občasna srečanja (smeh).

Ste med srečneži, ki so tudi v krizi v show biznisu obdržali delo, čeprav se znajdete tudi izven voditeljskih voda. Zdi se, da vam  ni težko poprijeti tudi za drugačne vrste delo?

Glejte, če si sposoben, si sposoben. Lahko počneš to ali ono. Ne glede na to, ali si voditelj ali pa nepremičninski agent ali pa turistični vodnik ali pa maser, če želite ... Povsod velja enako: moraš biti zanesljiv, prijazen, mentalno stabilen, natančen, ne škodi tudi, če si simpatičen, seveda (smeh). To so lastnosti, ki če jih imaš, se ti ni treba bati za delo, saj te delo najde samo. V Sloveniji pa prevečkrat jokamo, da dela ni, ne vprašamo pa se, ali imamo vsaj štiri od prej omenjenih lastnosti.

Kako pa je z usklajevanjem takšnega poklicnega življenja in družinskih obveznosti, se vam zdi, da vam je lažje ali težje kot staršem, ki imajo dopoldanski osemurni delavnik?

Ne morem se pritoževati, kajti ko ljudje z bolj običajnimi poklici zjutraj v snegu in naglici hitijo na delo in puščajo otroke v jutranjem varstvu, se mi umirjeno zbudimo, ko nam pač paše. Je pa res, da potem med vikendi mamice ni, ker snema to ali ono in da me pogosto tudi popoldne ni, ker se zopet snema to ali ono. Ali pa zginem za nekaj tednov na Madžarsko in mora otrok to razumeti. Ampak, če ni hujšega kot to, bomo preživeli.

Ne morem se pritoževati, kajti ko ljudje z bolj običajnimi poklici zjutraj v snegu in naglici hitijo na delo in puščajo otroke v jutranjem varstvu, se mi umirjeno zbudimo ko nam pač paše. Je pa res, da potem med vikendi mamice ni, ker snema to ali ono in da me pogosto tudi popoldne ni, ker se zopet snema to ali ono.

Že vso kariero ste povezani z Jožetom Potrebuješem, zdi se, da sta zmagovalna kombinacija. Kaj ima Jože, da je že tri desetletja uspešen ustvarjalec zabavnih vsebin?

Poglej ga zlomka, pa bo res kmalu 15 let, odkar delujeva skupaj. Vmes sva sicer imela pavzo (smeh), a da kljub vsemu, kar sva doživela, danes rada in z veseljem sodelujeva, pomeni, da je to iskreno. Iskreno lahko povem, da uživam v sodelovanju z njim, ker je po eni strani ravno prav resen, da mu lahko zaupaš, ker je zanesljiv in njegova beseda nekaj pomeni, po drugi strani pa ima odbit smisel za humor, da je vselej zabavno. Nikoli ne znori, tudi ko gre kaj narobe, nikoli ne izgubi živcev, tudi če stvari ne gredo tako kot je bilo načrtovano, je nekakšna oaza miru in stabilnosti. Morda se mi je pred petnajstimi leti zdelo vse to samoumevno, a včasih je pavza, kot v partnerstvu, potrebna. Da izkusiš še kaj drugega in potem ugotoviš, kaj šele imaš.

Jasna Kuljaj | Avtor: Planet TV Planet TV

Sami pa ste se vrgli tudi v gledališke vode, vaša monokomedija Borka je bila lepo sprejeta, lahko pričakujemo kakšno nadaljevanje? V Borki ste opisovali tudi lov za gospodom pravim, s čim pa se danes bori Jasna, ko ima že ustaljeno družinsko in partnersko življenje?

Ja, to pa so čisto drugačne borbe ... Z veseljem bi še kaj napisala ali pa sodelovala v nečem, že napisanem. Pa če bi nas bilo več hkrati, bi bilo super. Monokomedija pomeni, da si v projektu sam, kar ni ravno osrečujoče, lepe je biti del ekipe. Že se mi pred očmi prikazuje predstava tipa 'hot mamas', kjer bi mamice lahko povedale, kako zgleda življenje, ko nisi več ti na prvem mestu.

V karieri ste sodelovali že z številnimi znanimi Slovenci in Slovenkami, kdo je vaš najljubši sodelavec in zakaj?

Mogoče se pa skriva kakšen med temi, s katerimi sodelujem v oddaji 'Kdo si ti?' Kaj pa veš, morda bova pa s Saško Lendero postali nerazdružljivi dvojec ... ali pa morda z Zvezdano Mlakar ... Kdo bi vedel? No, z Mihijem (partner Saše Lendero, op. a.) se ne smeva preveč zbližati, ker bi Saška udarila z roko po mizi. (smeh).

Veste, jaz sem skromen človek. Ne potrebujem raja na zemlji. Samo malo miru v stanovanju v Šiški ali na sprehodu po Mostecu, da premeljem stvari, pospravim kaj in to je lahko moj luksuzen odklop.

Večkrat ste se tudi pošalili, da je največji televizijski "nateg" vaše bujno oprsje. Je to še vedno obvezna voditeljska "oprema"?

(smeh) Imate pa dober spomin! Glejte, lepo je, če je dekolte lep! Niti nima to toliko veze z velikostjo, ampak z estetiko kot tako. Lepa koža ... meni je to všeč. 

Veljate za zelo družabno, kako te časi izolacije vplivajo na vas?

Imela sem neizmerno srečo, da je televizija v teh časih pravzaprav pomembna, da bi ljudje imeli kaj gledati. K sreči se je naša oddaja Pri Črnem Petru ohranila in zdaj sodelujem tudi v Kdo si ti. Vse to mi kar poživlja življenje in krajša čas. Glede družabnosti je pa tako, da sem oboje. Volk samotar ali pa čisto nasprotje tega. Meni je v vsaki situaciji lepo. No, skušam si narediti, da mi je lepo.

Kaj bi počeli, če bi bilo konec kariere v medijih? Bi hčerko spodbujali h takšni karieri?

Morda bi pisala knjige, morda bi se vrgla v turizem, morda bi pisala kaj drugega, morda bi šla v politiko, morda, morda, morda ... Vse je mogoče, ampak v tem, kar počnem, zelo uživam in ni še čas za druge opcije. Moja hči bo počela, kar bo hotela. Spodbujala jo bom k temu, da naj stremi k iskanju takšnih dejavnosti, ob katerih se lahko imaš dobro in hkrati živiš od tega. 

Jasna Kuljaj | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Kaj vas še motivira, da vztrajate v medijih? Kako bi opisali to ljubezen?

Kot ste rekli. Ljubezen je prava beseda. Ali imaš to rad ali pač ne. To je vlak, na katerega stopiš in na njem so različni ljudje in dogodivščine, ki jih vlak prinese s seboj. Jaz sprejemam vse segmente tega posla, ne kregam se z njimi, če me razumete. Ne čudim se, če me imajo nekateri radi, prav tako se ne čudim, če me kdo nima. Ne jezim se na novinarje, ker imajo vprašanja, ker je to del posla. Ni mi odvec skrb za videz, ker tudi to spada k temu. Ni mi težko se voziti domov iz snemanj pozno, ker tudi to pač spada k temu. Če greš na dolgi rok, sprejmeš to igro v celoti.

Kako gleda partner na vaše oboževalce? Ga je kdaj zmotil kakšen komentar, morda pristop kakšnega oboževalca?

No, to je nadaljevanje prejšnjega vprašanja. Torej, k vsemu skupaj spadajo tudi oni. Kam pa pridemo, če bi oboževalci bili problem? Jaz tu ne vidim nobenega problema in prav tako ga ne vidi moj partner. Oboževalcev se moramo vendar veseliti! Nesramne ponudbe, ki tudi pridejo, pa so prav tako del tega. Nič me pravzaprav ne iztiri in vse nekako sprejemam z razumevanjem. 

Kako Jasna Kuljaj "odklopi"?

Dovolj mi je samo mir in tišina. Veste, jaz sem skromen človek. Ne potrebujem raja na zemlji. Samo malo miru v stanovanju v Šiški ali na sprehodu po Mostecu, da premeljem stvari, pospravim kaj in to je lahko moj luksuzen odklop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice