Magazin > VIP
10313 ogledov

Manekenka po zaužitju prestic postala tetraplegik, komunicira le z očmi

Chantel Instagram
Po sedmih letih končno dobila vrtoglavo odškodnino.

Manekenka Chantel Giacalone je leta 2013, ko ji je bilo 27 let, doživela hudo nesrečo. Na eni izmed modnih revij je namreč pojedla jogurtov sladoled, posut s presticami, ki so vsebovale okus arašidov in doživela hudo alergijsko reakcijo. Padla je v anafilaktični šok, takrat pa so jo oskrbeli reševalci centra  MedicWest, ki je bilo na kraju nesreče. 

Njen odvetnik Giacalone Christian Morris je na sodišču več let trdil, da je manekenka šele nekaj minut po zdravljenju ostala brez kisika v možganih, kar je povzročilo trajno poškodbo. Po Morrisovih besedah takrat noben zdravnik ni imel pri sebi  IV adrenalina, adrenalinskega zdravila za hude alergijske reakcije, ki bi ga po zakonu morali imeti na kraju dogodka. Namesto tega so imeli intramuskularni epinefrin, ki so ga uporabljali na Giacalonejevi. To je povzročilo, da so bili njeni možgani nekaj minut brez kisika, zaradi česar je lepotica danes hud teraplegik, ki lahko komunicira le z očmi in je priklenjena na posteljo v dnevni sobi svojih staršev.

Sodišče je Morrisu končno pritrdilo in svojci oškodovane so sedaj dobili dobrih 29 milijonov dolarjev za njeno oskrbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice