Magazin > VIP
27145 ogledov

Po smrti Saša Hribarja prijatelj sprožil plemenito pobudo

Sašo Hribar Anže Petkovšek
Želi si, da nikoli ne bi bil pozabljen.

Edo Marinček tesni prijatelj pokojnega Saša Hribarja je na Facebooku sprožil pobudo, želi si izdati knjigo spominov, k sodelovanju pa vabi tudi druge. 

"Napišimo torej ljudje, ki smo Saša poznali, ga še vedno poznamo, spominsko osebno knjigo o njem kar skupaj. Sam bom prevzel koordiniranje poslanih mi zapisov vseh vrst in seveda izvajalno produkcijsko vlogo samega natisa in prodaje. Zapisi naj ne bodo daljši od dveh tipkanih A4 strani, razen izjemoma, ko bom z dovoljenjem in sodelovanjem, posredoval zapise njegovih osebno najbližjih, ki imajo naravno prednostno pravico, kajne. Zaželeni zapisi naj bodo, če je le mogoče, pozitivne narave, kakršen je bil in še vedno je, tudi Sašo sam. Vaši in tvoji spomini, prigode, doživetja, morda  o kaki njegovi oddaji, občutenja, srečanja, doživetja ... čustva vseh vrst so tu zaželene. Le vsi skupaj zmoremo sestaviti ta čudoviti mozaik z imenom: Sašo Hribar. /.../ Tega čudovitega fanta preprosto ne smemo pozabiti. Tudi on ni nas. Potrudimo se skupaj," je med drugim zapisal Edo. Celoten zapis si lahko preberete spodaj. 

Sašo Hribar je nepričakovano umrl 8. septembra, pokopali so ga v petek, 15. septembra, na pokopališču v Grosupljem. Od njega so se med 8. in 10. uro poslovili v vežici v Resju. Prišlo je mnogo znanih obrazov - Violeta Tomič, Drago Kos, Jože Potrebuješ, Gojmir Lešnjak, Uroš Slak, Vinci Vogue Anžlovar in seveda njegovi "gagajevci", ki so se mu poklonili z nastopom. Marjan Šarec se je na primer spet prelevil v Janeza Drnovška, Jasna Kuljaj v Heleno Blagne ... Več o tem TUKAJ. 

Sašo Hribar | Avtor:

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:35 18.september 2023.

    Zanimiva ideja! Itak bodo to hvalospevi, bi bilo pa zanimivo slišati tudi kakšen je bil v resnici, saj ja menda ni bil super človek, kot se po njegovi smrti rado govori.

Sorodne novice