Magazin > VIP
11922 ogledov

RTVS jo je zavrnila, sanjsko priložnost dobila v Dubaju!

Patricija Rus
Kako lepa zgodba o tem, kako je vse za nekaj dobro.

Ena najbolj gledanih oddaj na TV Slovenija je lansko leto novo voditeljico vremenske napovedi iskala preko resničnostne avdicije, pri kateri so izbirali tudi gledalci. Na avdicijo se je takrat prijavilo 36 deklet in fantov, med kateri so izbrali šest polfinalistk, ki so se v oddaji predstavile tudi gledalcem. 

Med njimi je bila tudi mlada Patricija Rus, ki pa se v finale, med prve tri takrat ni uvrstila. Je pa zelo kmalu naredila pogumno potezo in si priložnost za sanjsko službo ustvarila kar sama. "Pred enim letom sem namenila nekaj časa obiskovanju avdicij za položaj vremenarke na oddaji Dobro jutro. To naj bi bila moja stranska služba, poleg redne, želela pa sem predvsem novih izkušenj in poznanstev. Moj načrt se sicer ni uresničil, a je bilo očitno že tako namenjeno. Nekaj mesecev pozneje sem s svojo družino dopustovala v zelo znanem hotelu v Dubaju. To je bil moj drugi obisk tega hotela in moj četrti obisk mesta. Osebno sem namreč absolutno zaljubljena v Dubaj in vse njegove različice. Ker sem bila jaz tista, ki je urejala našo rezervacijo, sem veliko komunicirala z osebjem na recepciji in v pisarni. Ko smo se spoznali še osebno, sem brez kakršnihkoli pričakovanj pustila svoj kontakt skupaj z življenjepisom," je za Žurnal24 razkrila Patricija. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P R (@patricia.rus)

Približno štiri mesece kasneje pa je dobila klic in povabilo na prvi razgovor. "Po štirih uspešnih razgovorih, s štirimi različnimi menedžerji, sem morala izpolniti precej dolg in oseben vprašalnik za odobritev zaposlitve. Nato sledi še daljši obrazec za odobritev delovne vize. Vse skupaj traja kakšne 2-3 tedne za odobritev, nimajo pa nobenih posebnih zahtev. V mojem primeru je bilo nato podjetje tisto, ki je urejalo vse v zvezi z mojo vizo in rezidentstvom. Pomagajo ti tudi z lokalno telefonsko številko, zavarovanjem in bančnim računom. Vse skupaj je bilo v bistvu precej manj komplicirano, kot sem pričakovala," pravi Patrica, ki je v novi službi doživela sprejem, o katerem lahko v Sloveniji le sanjamo: "Sama dobrodošlica na položaj, kot vse v Dubaju, je bila absolutno nad vsemi mojimi pričakovanji. Ob pristanku so me pričakale prijazne hostese, ki so me pospremile do osebnega voznika. Ta me je nato v novem luksuznem avtomobilu odpeljal neposredno pred vrata moje namestitve, ki je za uslužbence brezplačna (skupaj z vsemi obroki, prevozi, zavarovanjem in uniformo). Vse sobe so popolnoma nove in preurejene ter imajo svojo kopalnico. Namestitev ima tudi svoj bazen, fitnes, restavracijo, trgovino in dve kavarni. Ko sem tretji dan začela delo, so me moji novi sodelavci in nadrejeni pričakali s ploskanjem in celo torto! Vsi so me zelo prijazno in toplo sprejeli."

Dinamično delovno mesto v Dubaju je patriciji pisano na kožo. Gostom hotela namreč izpolnjuje nadstandardne želje in posebne zahteve. Kot so šopki rož za obletnico, baloni za kakšno praznovanje, torta za rojstni dan, posebni okraski v sobi ali v kopalnici ipd. V prostem času pa raziskuje vse čare Dubaja, skupaj z veliko ugodnostmi in popusti, ki jih ima, kot zaposlena. "To je vsekakor moja sanjska služba," še dodaja. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • bi_ba 12:25 29.april 2023.

    Te zgodbice pa ne verjamem.

Sorodne novice