Magazin > Film & Glasba & TV
1219 ogledov

S tem nas bodo naše televizije "posladkale" za božič in silvestrovo

silvestrovo šampanjec Shutterstock
S čim nam bodo najbolj gledane domače televizijske postaje "postregle" za božič in silvestrovo?

TV Slovenija s prazničnimi oddajami

V božičnem času bo tudi program na Televiziji Slovenija prav posebno prazničen, živahen ter v duhu medsebojne povezanosti in solidarnosti. Gledalce TV SLO 1 na božični večer čaka praznični program, ki ga bo vodila Bernarda Žarn. Začel se bo ob 20.00 in trajal vse do neposrednega prenosa slovesne polnočnice, tokrat iz celjske stolnice. Filmske navdušence na TV SLO 2 čaka pester izbor božičnih in družinskih filmov. Magična. Čarobna. Pravljična. Vse to in še mnogo več bo na predvečer božiča oddaja Sobotno popoldne, ki slavi lepote življenja. Gostiteljici Lorella Flego in Ana Tavčar bosta v soboto popoldne z gosti pričarali pravo božično vzdušje. Iz studia bo zadišalo po domačih piškotih, upokojeni profesor etnologije in kulturne antropologije dr. Janez Bogataj bo spregovoril o pomenu praznikov in božiča. Kuharska mojstrica Ana Roš se bo dotaknila slovenske gastronomije, ki jo je povzdignila v višave. Vedno ustvarjalna igralka in ljubiteljica živali in narave Tanja Ribič bo vse skupaj očarala s svojo lepoto in smislom za humor.

Gledalci prvega programa Televizije Slovenija se bodo lahko tudi letos spodobno poslovili od letošnjega leta in sproščeno stopili v leto 2023. Že tretje leto zapored bo z vami odlična ekipa satirične oddaje Kaj dogaja? – Na silvestrovo z voditeljema Tilnom Artačem in Alenko Marinič. Sledila bo novoletna oddaja Na silvestrovo z Blažem Švabom in Melani Mekicar, ki bosta ob odlični glasbi odštela zadnje minute v novo leto. Silvestrsko obarvana pa bo seveda tudi zadnja letošnja oddaja Sobotno popoldne.Le nekaj ur pred koncem leta 2022 se bosta gostiteljici Sobotnega popoldneva Lorella Flego in Ana Tavčar skupaj poveselili in s številnimi znani obrazi nazdravili novemu letu 2023. Astrologinja Andreja Novak bo odgovorila na vprašanje, kaj nam prinaša leto 2023, povedala pa bo tudi, kateri so priporočljive barve in slogi oblačenja za vsako astrološko znamenje posebej. Glasbena diva Helena Blagne bo govorila o življenju, ki jo je obrusilo s številnimi lekcijami in jo ob tem naučilo marsikatere življenjske modrosti. Lorelli in Ani se bo pridružila še vedno elegantna Ivana Šundov, ki zdaj živi v Zagrebu in Ljubljani, v katero se vedno rada vrača. V soboto ob 17.30 na TV SLO 1.

Obljubljajo pa tudi razkošen filmski program, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

Pop TV in Kanal A s filmi za vse generacije

Vemo, da je silvestrovo eden izmed tistih večerov, ko lahko otroci dlje bedijo, zato so v letošnji silvestrski večer na POP TV umestili filme za vse generacije: Minioni (Minions), Očka proti fotru 2 (Daddy’s Home 2) in večno slovensko klasiko To so gadi. Ob filmih na Kanalu A bodo uživali vsi, ki imajo radi pustolovščine, saj jim bosta družbo delala Indiana Jones v filmu Indiana Jones in zadnji križarski pohod (Indiana Jones and the Last Crusade) in Robin Hood (Robin Hood (2010)).  Na KINO bo filmski maraton filmov Možje v črnem, na OTO pa Ježek Sonic (Sonic the Hedgehog).   

Na dobre filme prisega tudi Planet TV

Božič in novo leto bosta na Planetu bolj filmsko obarvana. Na božični večer ob 20. uri bodo Poredne mame 2: Božič (A Bad Moms Christmas), sledita še božična filma Božično drevesce (Oh Christmas Tree) in Božič kot iz pravljice (Christmas at Maple Creek). Na božič bo ob 20. uri na sporedu film Božična priložnost (A Chance for Christmas), sledita še Bitka za božič (Deck the Halls) in Pravljični božič (A Storybook Christmas).

Tudi ves teden med božičem in novim letom bodo zvečer božični filmi, od ponedeljka do srede ob 20. uri pa nadaljujejo tudi s posebnimi dobrodelnimi oddajami Milijonarja z znanimi obrazi. 30. decembra si bomo lahko ogledali pregled leta z oddajo To leto z Juretom Godlerjem, ki bo seveda potekal v maniri satirične oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem. Ta je jeseni na Planetu zaključila že svojo 16. sezono! Na leto v odhajanju se bodo ozrli tudi s posebno oddajo Planetovo leto. Na Silvestrovo ob 20. uri bodo na Planetu predvajali kultno komedijo Nori na Mary (There is Something About Mary), ki ji bo sledila spektakularna bondiada Spectre z Danielom Craigom. Po polnoči bodo na sporedu še Prenašalec 3 (Transporter 3) z Jasonom Stathamom, Levi kroše (Southpaw) z Jakom Gyllenhaalom in Rachel McAdams ter Rocky Balboa, v katerem si Sylvester Stallone po 30 letih znova nadene boksarske rokavice.

TV3 z Damjanom Murkom in pestrimi koncerti

Na TV3 imajo nekaj posebnega programa za božič. Ob 19.15 bodo predvajali Top4, ki ga bo vodila Asja Pivk in bo gostila Damjana Murka. Božič pa bo zaznamovan tudi s koncerti, prilsuhnili boste lahko božičnemu koncertu Giannia Rijavca, konceru Rejoice and be Glad z The King Singers in koncertu Richarda Elliotta.

Komentarjev 2
  • Stajerc 08:00 22.december 2022.

    Ko vidim ono zafnano Ano in loreto takoj preklopim drugam

  • rd2dmk2 07:45 22.december 2022.

    a veste res bo zadišalo iz studija in še boljme bo zanimala Ana Roš in njeno predavanje. a si predstavljate da na silvestrovo poslušate predavanje. zdaj sem se spomnil gopsoda, ki je že pred mnogmi leti imel na TV SLO ...prikaži več vsak teden kakih 5 minut komentar dogotkov preteklega tedna in mislim, če me spomin ne vara, da se je življenje ustavilo v SLO in šlo poslušat ( ker za gledat tak ni bilo veliko ) tisto, kar nam je povedal z odprtimi usti in našpičenimi ušesi. ko bi vsaj njega dali iz naftalina.

Sorodne novice