Slovenija
222 ogledov

Šteli le pri enem, ne pri vseh treh

Slovenija predsedniške volitve Epa
Podatki o današnji volilni udeležbi niso popolni.

Državna volilna komisija (DVK) je na referendumski dan dvakrat objavila obseg volilne udeležbe. Ob 11. uri je kazalo na nizko participacijo volilcev, ob 16. uri se je situacija precej spremenila.

Odločitev o uveljavitvi zakonov o vladi, o dolgotrajni oskrbi in o RTVS je padla na 2999 rednih volišč in 88 omnia voliščih, ki so namenjena tistim, ki želijo glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča. Volivci v tujini so lahko glas oddali na enem izmed 30 volišč na diplomatsko-konzularnih predstavništvih.

Skozi dan pa smo lahko spremljali le volilno udeležbo pri enem od treh referendumov. DVK se je na seji na začetku novembra namreč odločila, da bodo podatki o volilni udeležbi vezani zgolj na referendum o noveli zakona o vladi. Izid glasovanja pa se bo ugotavljal za vsak referendum posebej.

volitve Slovenija Slovenija Nekdanji novinar Nove24 je glasoval "proti Janši"

Izidi današnjega glasovanja sicer še ne bodo dokončni. V ponedeljek jih bodo namreč dopolnjevali še z izidom glasovanja po pošti iz Slovenije, 5. decembra pa z glasovnicami iz tujine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice