Magazin > VIP
34430 ogledov

Škandal: Hrvaška legenda še vedno ni pokopana

Pokopališče otrok
Na pokopališču le list papirja z njegovim imenom …

Eden največjih hrvaških glasbenikov Rajko Dujmić, ki je v hudi prometni nesreči umrl 4. avgusta, še vedno nima urejenega prostora na pokopališču. Na Zagrebškem pokopališču Mirogoj, na Aleji velikih, oči tako zbode le list papirja, na katerem je izpisano njegovo ime. Pogreb je bil sicer že 17. avgusta in številni oboževalci, pri katerih je preko glasbe z Novimi fosili pustil velik pečat, bi mu želeli prižgati svečo, a zaradi birokratskih preprek njegova žara še vedno nima svojega mesta. 

Mesto Zagreb je sicer že odobrilo njegovo zadnje počivališče na Aleji velikih, a čaka še na podpise in odobritve, ta čas pa njegovo žaro hrani mestno pokopališče. Ko bo prostor tudi uradno potrjen, bodo njegov spomenik financirali družinski člani, Hrvaško društvo skladateljev, Hrvaška glasbena zveza in Croatia Records. 

Rajko je umrl tri dni pred svojim 66. rojstnim dnem. Njegova družina, žena Snježana in sin Tin, sta se odločila za darovanje njegovih organov in s tem plemenitim dejanjem verjetno nekomu rešila življenje. 

rajko dujmić | Avtor: Facebook Facebook

Joonglaa star | Avtor:

Komentarjev 3
  • munja 14:15 24.september 2020.

    Dvomim, da so njegovi organi primerni za darovanje.

Sorodne novice