Magazin > VIP
77650 ogledov

Škandali 2020: Sokličeva že pred korono napovedala, da vrnitve nazaj ni!

Ana Soklič MMC RTV SLO
Kateri zvezdniki so letos zakuhali škandale, o katerih so govorili vsi?

Februarja sta se na Twitterju "spopadla" Slavko Bobovnik in Janez Janša. Bobovnika je ujezilo, ko je Janša delil neuradno informacijo, da je bil Bobovnik ob voditeljski stolček v kvizu Milijonar. Kviz sedaj res vodi Jure Godler.

slavko bobovnik | Avtor: Planet TV Planet TV

Če je lansko leto na EMI z izjavo, ki ji je ušla v eter razburjala Lea Sirk, je letos završalo po zahvalnem govoru zmagovalke, Ane Soklič. "Samo Jezus je ta, ki nas vodi skozi življenjske poti. Nihče se ne sme bati, da ni luči na koncu predora. Kljub temu, da je težko za glasbenike, da težko prebrodimo trenutke, ki so nam dani na tej poti, ne moremo odnehati, ker ni vrnitve nazaj," je ob zmagi povedala Sokličeva.

Ana Soklič | Avtor: Anže Petkovšek Ana Soklič, zmagovalka Eme 2020. Anže Petkovšek

Ena najbolj slavnih slovenskih manekenk, Karin Škufca, je pozimi postala mamica deklice. Še pred veselim dogodkom pa se je razvedelo, da sta se s soprogom, Andrejem Merteljem razšla.  Tudi po rojstvu otroka se očitno stvari niso uredile. Mertelj je zapisal, da deklice še ni videl in ni imel možnosti, da bi sodeloval pri izbiri njenega imena in niti naj ne bi bil naveden na rojstnem listu kot otrokov oče. Karin se je kasneje oglasila z dolgim zapisom: "Borila sem se in še naprej se bom, za svojo princeso. Kar sva prestali do sedaj, je grozljivo. A hkrati občudovanja vredno, da sem zmogla in bila tako zelo močna, da je kljub grožnjam in pritiskom moja deklica na svetu.“

Karin Škufca | Avtor: Instagram Instagram

Igralka iz serije Usodno vino Inja Zalta je marca na svojem Facebook profilu objavila video, v katerem je prav vse prosila, da ji pomagajo pri vrnitvi iz ZDA v Slovenijo. Njena prošnja je požela precej zgražanja, a našli so se tudi dobri ljudje, ki so ji finančno pomagali. 

inja zalta | Avtor: Instagram Instagram


"Narod je glup,"  je Zmago Jelinčič, ki je obenem poudaril, da je bilo narobe, ker je država dala ljudem denar kot pomoč zaradi posledic epidemije covida-19, povedal v enem izmed ljubljanskih lokalov in bil pri tem posnet.  "Delomrzneži so dobili denar," je še poudari, posnetek pa je postal viralen. Nekaj dni po tej izjavi so nepridipravi poslancu fasado umazali z odpadnim motornim oljem. 

Zmago Jelinčič | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Jesen pa so zaznamovala tudi nekatera domača zvezdniška imena, ki so se javno nestrinjali z ukrepi vlade pri zajezitvi koronavirusa. Med njimi voditelj Marko Potrč, pevec Werner in igralka Tanja Ribič, ki se je posnela, kako na letalu potuje brez zaščitne maske. Na Potrča se je med drugim spravila tudi zdravniška stroka in mu svetovala, naj se raje drži dvigovanja uteži, nad Wernerja pa nekdanji poslanec Pavel Rupar, ki je tudi pevčev bivši sosed. 

Marko Potrč | Avtor: Instagram Instagram

Škandali pa so se vrstili tudi v šovu Ljubezen po domače. Junija lani smo poročali, da se je POP TV znašel v težavah. Po predstavitveni oddaji kandidatov 4. sezone smo izvedeli, da bi eden od ljubezni željnih kandidatov od pogodbe s televizijo rad odstopil, saj se je zaljubil. V prvi oddaji nove sezone šova Ljubezen po domače je Slovenija izvedela, da gre za Davida Vidmarja.
"To vse skupaj ni bilo res. Moral sem si nekaj izmisliti, da sem lahko šel ven,“ je povedal za Žurnal24 in dodal, da si sploh ni želel v šov: "Sploh se ne spomnim, kako je prišlo do sodelovanja, saj se je to dogajalo že lep čas nazaj. Sploh si nisem želel biti v šov. Prijavili so me prijatelji.“

ljubezen po domače, David Vidmar | Avtor: POP TV POP TV

Damjan Šalamun pa je grdo prizadel svojo kandidatko Moniko Košenina, ko ji je na zmenku ponudil, da ima za njo prijatelja. Monika je bila seveda vidno užaljena. Kot je znano se je Damjan takrat odločil za Barbaro Pastirk, s katero ima danes tudi otroka.  Čebelar pa je sedaj priznal, da takrat v igri ni bilo nobenega prijatelja. "Le na malo lepši način sem se jo želel znebiti, ker sem bil takrat že zagledan v Barbaro. A če ne bi bil, bi bila Monika takoj za njo moja izbira, ker je zelo pridna," je povedal Damjan. 

Ljubezen po domače | Avtor: Voyo Voyo

V tujini največ prahu dvignil Megxit ter škandali okoli zlorab

Za največjo dramo letošnjega leta sta zagotovo poskrbela princ Harry in Meghan Markle, ko sta se odpovedala kraljevim dolžnostim in se preselila v ZDA. Družina po tem dogodku Harryju ni dovolila niti, da bi se na državni slovesnosti novembra poklonil veteranom.  Zameril pa se jim je tudi, ker je z Netflixom, ki predvaja kontroverzno serijo o britanski kraljevi družini Krona, podpisal 130 milijonov težko pogodbo. 

meghan markle, princ harry | Avtor: Instagram Instagram

Harvey Weinstein, še pred nekaj leti eden najmogočnejših mož v svetovni filmski industriji, je bil letos na sodišču spoznan za krivega in obsojen na praktično dosmrtni zapor zaradi posilstev in spolnih napadov na dve ženski, obe iz sveta filma. Spolnega napada ga sicer obtožuje še več deset žensk, sodni postopki še niso končani.

harvey weinstein | Avtor: Profimedia Profimedia

Igralec Johnny Depp je zaradi obrekovanja tožil News Group Newspapers, ki izdaja tabloid The Sun, v katerem so pisali, da je pretepel ženo. Depp obtožbe zavrača in trdi, da je bila njegova soproga, Amber Heard, tista, ki je bila nasilna. Sodnik v Londonu je po razsodbi povedal, da je bila velika večina domnevnih napadov na Heardovo dokazana, pri tabloidu The Sun pa so se Amber zahvalili za pogum: "The Sun se že 20 let zavzema za žrtve družinskega nasilja, ki jih nikoli ne smemo utišati. Sodniku se za natančen premislek zahvaljujemo, Amber Heard pa za pogum, da je na sodišču predložila dokaze.“ Deep pa je zaradi razsodbe že začel dobivati prve odpovedi velikih filmskih pogodb. 

johnny depp | Avtor: Profimedia Profimedia

Televizijska voditeljica Ellen DeGeneres je bila letos na tapeti zaradi grozljivega odnosa, ki naj bi ga ona in njeni vodilni imeli do zaposlenih, ki sodelujejo pri njeni oddaji. Obtožbe, da je delovno okolje, ki poteka pod njenim vodstvom, toksično, je vzela resno in prevzela odgovornost: "Izvedela sem, da so se dogajale stvari, ki se ne bi smele zgoditi. To sem vzela zelo resno in rada bi se opravičila vsem, ki so bili prizadeti. /.../ Sprejeli smo ukrepe in danes začenjamo novo poglavje.“

ellen degeneres | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • groffriedrich 18:21 27.december 2020.

    Največji škandal je Jelinčičev,ki pravi,da je narod glup!Večjega hinavca od njega ni.On si pravi,da je plemeniti?Samo hvalisanje ga je,vseskozi pa se obrača tako,kot veter piha in se šlepa ter v rit leze vsaki vladi.Jelinčič nikoli ne bo plemeniti,nikoli!!!Nas pa je ...prikaži več v Sloveniji nekaj zares plemenitih pa se s tem ne hvalimo.Enkratni krizni dodatek 150€ za ljudi na sociali mu je šel v nos,ne gre pa mu v nos 700€ vsakomesečnih dodatkov za verske uslužbence!Jelinčič je en velik ritoliznik in bedak!!

Sorodne novice