Magazin > VIP
48696 ogledov

Slovenka, ki sama prenavlja dom, iz 700 evrov naredila čudež!

Špela Rodman Instagram
Kako lepo.

Kraševka Špela Rodman, ki je Instagram sledilcem znana kot Checha interiors, je iz ljubezni do opremljana ustvarila uspešen posel. Ko je leta 2021 v podnajemniškem stanovanju za le 1700 evrov poskrbela za sanjsko prenovo kuhinje iz osemdesetih let, je njen hobi postal posel in kmalu so jo za opremo svojim poslovnih in zasebnih prostorov želeli tudi drugi. Tako so njeni domači projekti morali malce počakati, v novem letu pa je le razkrila, kako si je v bloku prenovila in opremila svoj sanjski zen kotiček.

Majhen betonski balkon, dolg tri metere in širok dober meter je prenovila v sanjski kotiček za druženje in počitek ter zato porabila le 700 evrov, kljub temu da je večino pohištva narejenega po meri, tudi po naročilu narejena kovinska klop. Da je strošek zmanjšala, je nekaj pohištva kupila v priljubljeni trgovini s pohištvom in ga pobarvala ter prilagodila po svoji meri. Lesena tla, položena v ribjo kost, so narejena iz trgovinskih ostankov, ki jih je prilagodila po svoji meri, dodatki, ki naredijo piko na i, pa so kupljeni na bolšjih trgih in v starinarnicah. 

Špelin zen kotiček je mešanica divjega Krasa, rje na pohištvu in elegance v svetlih blazinah, ki so narejene po meri, kar odseva tudi njeno osebnost. Balkon je prostor za druženje in počitek, zato sta osrednja elementa miza, kjer s hčerko kaj dobrega pojesta, in široka klop, namenjena branju ter opazovanju sončnega zahoda. 

Velik izziv je bila tudi barva fasade, saj Špela živi v stanovanjskem bloku. Ker so v fazi prenove fasade, si je dovolila svoj del balkona iz rumene pobarvati v belo, s tem pa je navdihnila tudi sosede, ki se strinjajo, da ta barva zelo lepo zlije s kraško svetlobo in bodo zato po Špelinem predlogu tako prenovili celotno fasado. Prenovo balkona in fotografije po in pred obnovo si oglejte v spodnji povezavi, Špela pa pravi, da bo naslednji domači projekt prenova hčerine sobe, ki bo iz otroške dobila bolj mladinsko uporabnost. S svojimi nasveti pa se z Instagrama seli tudi na YouTube. 

Komentarjev 3
  • 4krogci 21:19 08.januar 2023.

    Ko bi le blo vse tako lepo kot se opisuje..ampak ja google obstaja dragi novinar, katerega delo je tudi raziskovanje…klikaj in videl bos.

  • Zvono 12:00 08.januar 2023.

    Brez zamere, ampak meni na tem prenovljenem balkonu ni nič lepega, razen sive mucke na eni sliki.

Sorodne novice