Magazin > VIP
7262 ogledov

So Harryja ujeli na laži?

Harry Profimedia
So njegovi spomini resnično pristni?

Spomini princa Harryja ne nehajo dvigovati prahu. Že predhodni intervjuji pred izidom njegove knjige spominov so sprožili nemalo stresa na kraljevem dvoru, a tokrat se je Harry znašel v nezavidljivem položaju, saj naj bi bil odlomek, v katerem opisuje sobo v Etonu, popolnoma izmišljen.

Harry je namreč v knjigi podrobno opisal sobo v Etonu, v kateri je bil, ko je izvedel za smrt svoje prababice, vendar je dokazano, da je takrat dejansko smučal v Švici. Gre namreč za prinčev opis trenutka, ko je prejel novico o smrti svoje prababice. Vojvoda susseški je podrobno opisal, kje je bil 30. marca 2002, ko je izvedel žalostno novico. "Ko sem prejel povabilo, sem študiral na Etonu. Ne spomnim se točno, kdo me je poklical, verjetno tiskovni predstavnik. Spomnim pa se, da je bilo le nekaj dni pred veliko nočjo. Vreme je bilo jasno in toplo, skozi moja okna je prihajala svetloba in napolnila sobo z živimi barvami," je zapisal.

A na dan so prišle fotografije, ki Harryja postavljajo na laž. Na fotografiji, ki je nastala dan prej, je princ Harry z bratom Williamom in očetom Charlesom med smučanjem v Švici. Ni trajalo dolgo, da so britanski mediji Harryja obtožili laži. Zaradi tega se je pojavil tudi dvom o verodostojnosti njegovih spominov.

Dokazi kažejo, da je bil nedvomno v Klostersu v času smrti kraljice matere. Celoten opis živih barv in sončnega vremena je torej netočen, je dejal kraljevi komentator Richard Fitzwilliams"Takšne napake vzbujajo dvom o vseh drugih odlomkih. Če že najamete nekoga, da vam napiše knjigo, in to kontroverzno, potem vsaj preverite, ali so vsa dejstva na svojem mestu," je nadaljeval.

Zanimivo je tudi, da to ni edina napačna informacija v knjigi. Princ Harry se je pohvalil, da mu je mama Diana za 13. rojstni dan podarila Xbox. Težava je v tem, da je bilo to leta 1997, prvi Xbox pa je prišel na trg šele štiri leta pozneje. V bran mu je stopil del javnosti, ki je pojasnil, da je morda le zmeden, saj bi lahko šlo za PlayStation.

 

Komentarjev 5
  • pilotko 14:02 12.januar 2023.

    Kraljeva smetana bo seveda iskala dlako v jajcu, čeprav zdaj cel svet ve, da se je poročeni Charles že ves čas gonil z to grdušo od Kamele - "najlepši" kraljevi par v zgodovini GB !

  • Ender3 12:05 12.januar 2023.

    Ma koga to briga mediji pa, samo pogrevajo??. Kot, da ninajo kaj drugega pisati...

  • Toma 11:33 12.januar 2023.

    Potem tudi najverjetneje ni po pasje zakopaval trupel ampak z bagrom?

Sorodne novice