Magazin > VIP
4766 ogledov

Tako po letalski nesreči, v kateri je umrl pilot, živi naš znani fotograf

Letalska nesreča, v kateri je bil sopotnik slovenski fotograf Češka policija
Pravi, da ne pusti, da bo nesreča središče njegovega življenja. Konec leta se vrača k svojemu poslanstvu, fotografiji.

20. junija 2021 je na Češkem v bližini naselja Jickovice strmoglavilo letalo, v katerem je umrl češki pilot, priznani slovenski fotograf Miro Majcen pa se je ob tem huje telesno poškodoval. Dve leti po nesreči Miro optimistično zre v prihodnost in se veseli, da bo sredi jeseni zaključil rehabilitacijsko fazo ter se lahko vrnil k svojemu poslanstvu in strasti, fotografiji. 

Poleti se odpravlja na izlet na Češko, nato pa si predvsem želi, da življenje teče naprej in da nesreča ne bo rdeča nit njegovega življenja. "Ni mi težko o tem govoriti, a ne želim si, da je to središčna točka mojega življenja. Moje poslanstvo je fotografija in v tej fazi rehabilitacije mi že malo manjka. 20 let sem bil del scene in na koncertih fotografiral do štirikrat tedensko. Trenutno je tudi trening fotografije del rehabilitacije, da dobim nazaj potrebne gibe in kondicijo," je Miro povedal za Žurnal24, ki je pred nesrečo delal celo za legendarne Rolling Stonese. 

Miro Majcen | Avtor: Facebook Facebook

Miro pri vsakdanjih opravilih že dolgo več ne potrebuje pomoči, zelo pozoren pa mora biti na to, da se čim bolj zaščiti pred soncem, saj je njegova koža na mestih opeklin še zelo občutljiva. Pravi, da si želi ljudem, ki so mu pomagali, vrniti vsaj delček nazaj, zato se konec poletja odpravlja na Češko, kamor ga je kot motivacijskega govorca povabil glavni zdravnik praške klinike, v kateri so Miru pomagali tik po nesreči. "Povabljen sem na dobrodelni dogodek fundacije, ki pomaga pediatričnim žrtvam opeklin, kjer bom spregovoril otrokom in mladini. Naključje je želelo, da bo dogodek potekal ravno na enem izmed letališč. Poleg tega pa bom izlet izkoristil tudi za to, da se zahvalim kolegu, ki me je rešil, in reševalni helikopterski posadki," še dodaja. 

dezurni@styria-media.si

Miro Majcen | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice