Magazin > VIP
24693 ogledov

Tako ga kljub bolezni kralja Karla žura Camilla

Kraljica Camilla
1/4
Profimedia
Nasmejana praznovala ...

Zadnje čase slabe novice o bolezni z britanskega dvora kar dežujejo. V začetku februarja nas je presenetila novica, da je kralj Karel III. zbolel za rakom, zato je do nadaljnjega odložil vse javne nastope in druge obveznosti. Drugih informacij niso podali, so pa sporočili, da kralj ostaja optimističen glede zdravljenja, ki ga je že začel.

Medtem ko se kralj bori za svoje zdravje, pa so njegovo soprogo kraljico Camillo vso nasmejano v četrtek ujeli na enem izmed koncertov. Kraljica Camilla se udeleži glasbenega večera v katedrali v Salisburyju, ki bil namenjen praznovanju dela nekaterih lokalnih dobrodelnih organizacij.

Kralj pa medije polni s kontroverznimi odločitvami. Novi zdravnik kralja Karla je splošni zdravnik, ki promovira homeopatijo in je celo predlagal, da bi takšne terapije lahko pozdravile raka dojk. Splošni zdravnik Dr. Michael Dixon, ki je za britansko Nacionalno zdravstveno službo delal približno 50 let, od leta 2022 sedaj skrbi za zdravje članov kraljeve družine. Izbor Dixona za glavnega zdravnika kraljeve družine je dvignilo veliko prahu, saj promovira homeopatski pristop. Bolnike z impotenco je zdravil z naravnim afrodiziakom, rastlino "horny goat weed", ki se uporablja v kitajski medicini, in tudi z vražjim krempljem, ki naj bi lajšal bolečine in odpravil napihnjenost. Je tudi predsednik medicinskega kolegija, ki se zavzema za državno financiranje zeliščnih zdravil.Da mi mu kralj zaupa, nikogar ne preseneča, saj je 75-letni monarh, ki se bori z rakom, že dolgo glasen zagovornik homeopatskih prijemov.

 

Komentarjev 7
  • Kmodri_ 22:11 10.februar 2024.

    Veseli se, da bo sama vladala! Bog pomagaj Britancem! Od Imperija do luknje, kjer sonce nikoli ne posije!

  • 4krogci 17:23 10.februar 2024.

    ona tko vidi sam dnar in naziv....briga njo za ćarlija! No ja sej ji je bivsi moz njena desna roka, tko da sigurno vsa ta leta se negre sam za "roke"....prej verjetno plan kao ločitev, bivsi ostane v blizini kao ...prikaži več super odnosi v resnici pa edini partner, vse ostalo je sam za nazive pa dnar!

  • Ender3 13:56 10.februar 2024.

    Žurnailizem bi morali bojkotirat. Še posebno, če so plačani, da objavljajo te britanske trače..

Sorodne novice