Magazin > VIP
26164 ogledov

Tako je danes videti mali Kris, tri leta po prejemu zdravila

Luka Dončić Kris Zudich Twitter/MavsCare
Nadoknaditi želi vse zamujeno.

Minila so že tri leta, odkar je Kris Zudich prejel gensko zdravilo zolgensma. Zgodbe, kakršna se je izpisala septembra 2019, so redke. Slovencem je uspelo v enem tednu zbrati 2,3 milijona evrov, kolikor je stal odmerek zdravila, ki ga je potreboval Kris, ki mu je bila postavljena diagnoza spinalna mišična atrofija. Takrat je imel le še štiri mesece časa, saj je moral zdravilo zolgensma prejeti pred dopolnjenim drugim letom.

Na Facebook strani Go Help Kris pa so včeraj sporočili, kako gre dečku tri leta po prejemu zdravila: "Tri leta so minila od dne ko sem, hvala vaši pomoči, prejel gensko zdravilo. Kar nekaj časa se vam nisem oglasil, vendar ne mi zamerit, saj poskusam nadoknaditi vse izgubljene dneve v vrtcu in kar se da uživati v družbi vrstnikov. Še vedno obiskujem terapije. Z napredkom, radovednostjo, zgovornostjo in vragolijami razveseljujem vse okoli sebe, še najbolj pa družino, ki mi vedno stoji ob strani. Vsem pošiljam močan objem, predvsem pa mojim prijateljem, ki se kot jaz iz dneva v dan trudimo in premagujemo ovire. Objemček tudi @walking_with_urban , kateri še vedno potrebuje našo pomoč. Poljubčki, vaš Kris." 

Kris je novembra 2019 zdravilo prejel v ZDA, napredek pa je bil viden že kmalu. Lansko jeseni je začel obiskovati tudi vrtec.

Komentarjev 4
  • Ender3 17:21 22.november 2022.

    To ni zmaga samo za Krisa, to je odlika skupnosti v kateri živimo, ko stopimu skupaj v dobro posameznika brez vpletanja politike.

  • jakec1575 10:51 22.november 2022.

    Bravo Slovenci. imamo to. malo manj sovraštva in več taksnih skupnih dejanj. to so nasi otroci.

  • Avatar pantani
    pantani 09:47 22.november 2022.

    O lepo.

Sorodne novice