Magazin > VIP
4746 ogledov

Tako se bo Jelinčič branil pred vsiljivci

zmago jelinčič plemeniti Mediaspeed
Zmaga Jelinčiča ne skrbi, da cela Slovenija ve, kje se nahaja njegova luksuzna primorska vila.

Nekdanji poslanec, ki se ponovno pripravlja na preboj v parlament, Zmago Jelinčič Plemeniti je v svojih izjavah vedno precej neposreden. Tako tudi na vprašanje, ali ga ne skrbi, da cela Slovenija ve, kje se nahaja njegova vila, v katero se bo z družino preselil še letos, kot iz topa izstreli odgovor.

"Za družino in otroke bi naredil čisto vse. Seveda bi jih branil, zato je bolje, da se me nepridipravi izogibajo. Je pa v Sloveniji vse  to zmešano. Na koncu te lahko toži še lopov, ki si je v tvoji hiši zlomil nogo. Narobe svet, da ne omenjam vseh, ki so pokradli milijone in niso dobili nobene kazni, nekoga drugega pa preganjajo, a je ukradel le sendvič," pravi Jelinčič, ki se ga nepridipravi lahko resno bojijo, saj obvlada rokovanje z orožjem, katerega tudi lastnik je, a le kot zbiratelj, dovoljenja za nošenje orožja namreč nima.

Zmago Jelinčič Se končno selijo? Magazin To se dogaja z Jelinčičevo luksuzno vilo

Po kazenskem zakoniku dejanje, ki je storjeno v silobranu res ni protipravno, a to še zdaleč ne pomeni, da lahko nepridiprava, ki vam vdre v stanovanje poškodujete in ostanete nekaznovani. Silobran je namreč obramba, ki je nujno potrebna, da storilec od sebe ali koga drugega odvrne istočasen protipraven napad. 

Komentarjev 8
 • borut54 23:57 24.januar 2018.

  Komentar na ode. Spet so zraven prfuknjeni advokati, ki sploh ne razumejo stvarnosti. Saj ga nisi ugrabil v svojo hišo. In mu nisi onemogočil pobeg. Si ga pa ustrelil ali pa drugače fental. Jaz bi ga.

 • Avatar Leon
  Leon 20:13 24.januar 2018.

  "Za družino in otroke bi naredil čisto vse. Seveda bi jih branil, zato je bolje, da se me nepridipravi izogibajo. Narobe svet, da ne omenjam vseh, ki so pokradli milijone in niso dobili nobene kazni, nekoga drugega pa preganjajo, a ...prikaži veča je ukradel le sendvič," pravi Jelinčič, Tako je tudi prav Vsak mora z vsemi sredstvi braniti svoj dom in življenja in ne čakati države da te varuje .

 • ode 18:01 24.januar 2018.

  Tako je. Če zalotiš lopova v svoji hiši in ga poškoduješ ali mu onemogočiš pobeg, kar se šteje kot ugrabitev oz. nezakonit odvzem prostosti, mu bo sodišče prisodilo visoko odškodnino. Poznam tak primer.