Magazin > VIP
9125 ogledov

Tako se je Racu poklonil svetovno znan gledališki in filmski velikan

Radko Polič
Gledališki in filmski svet žaluje.

Včeraj je umrl naš gledališki in filmski velikan Radko Polič - Rac, za katerim ne žalujejo le oboževalci, temveč tudi številni filmski in gledališki ustvarjalci. Sinoči se mu je s prelepim zapisom poklonila igralska legenda Rade Šerbedžija, ki je dobro znan tudi v Hollywoodu. Polič je leta 2019 v intervjuju za Express povedal, da ima iz gledaliških krogov dva prava prijatelja, Borisa Cavazzo in Šerbedžija.

"Ne ... Ne verjamem, da je umrl. Do zdaj je umrl štirikrat in bil klinično mrtev. Pa se je spet vrnil k nam. In to je lahko storil samo on, ker je bil enak bogovom. Tako rad je imel življenje, čeprav ga življenje ni prav nič božalo, se mu je vedno predal do konca. Samo eno stvar je ljubil bolj kot življenje. To je umetnost. In to najtežjo, gledališko in filmsko, za tiste, ki se razdajajo do konca. In dal ji je celo pot. Naš RAC je bil CAR v gledališču, filmu in življenju. Rac je poznal vse skrivnosti gledališke umetnosti in še nekaj več. Nekaj posebnega je bilo na njem. Nekaj, česar se ne da naučiti in kar posedujejo le redki ljudje na svetu - BOŽANSKI NAVDIH! Ta iskrica se je v njem pogosto prižgala in ga naredila posebnega v vsem. Bela krajina, v kateri se je rodil in odraščal, je s svojimi senčnimi brezami zarezala globoko. Tam, pravijo, ajda še posebej cveti In okoli polnoči njeni cvetovi dobijo ultravijolično barvo, zaljubljenci pa se zbirajo na bližnjih hribih in se utapljajo v strastnih ultravijoličnih objemih. Mogoče je Rac zdaj tam zgoraj z eno izmed svojih mnogih ljubezni. Ajda je tudi vrsta žita, iz katere se dela kruh. Moj prijatelj Ratko Polič je bil dober kot kruh. Ne, ne verjamem, da je umrl. Nesmrtniki ne umrejo. Odšel je, ker je imel dovolj. In če je tokrat res odšel za vedno, razglasite po vsej državi, imenovani Jugoslavija, dneve žalovanja, ker je umrl eden največjih igralcev, ki jih je ta narod kadarkoli imel," je prijatelju v spomin zapisal Šerbedžija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice