Magazin > VIP
120105 ogledov

Tako se na to, da ima sin Marka Žitnika dva očka, odzivajo sošolci

Mark Žitnik Facebook
Deček hodi že v drugi razred.

Nekdanji televizijski voditelj in producent Mark Žitnik, ki danes dela kot terapevt, je skupaj s soprogom Rokom oče sedemletnemu Tristanu. Mark odkrito pove, da ima družina z okolico in sprejemanjem njihove mavrične družine, zaenkrat nadvse lepe izkušnje. "To je bolj debata staršev doma, tako kot bodo starši o tem komunicirali, tako bodo tudi njihovi otroci. Zaenkrat odgovora na vprašanje, kako so to sprejeli Tristanovi sošolci, nimam, saj zaradi korona virusa in ker je kot srčni bolnik v rizični skupini, že od januarja ni v šoli," je povedal Žitnik, ki svojega drugošolca tudi letos šola od doma in upa, da se bo čim prej lahko vrnil v šolske klopi. Pred kratkim je sicer uspešno prestal že peto operacijo na srcu. 

Zaupal je še, da so imeli v vrtcu z vzgojiteljicami in straši ostalih otrok zelo dobre izkušnje. "Celo nad mojimi pričakovanji," je še dodal.

Je pa nekdanji voditelj že leta 2018 zelo lepo odgovoril na vprašanje o tem, kako jih sprejama okolica: "Kljub temu da ne živimo v neki svetovni prestolnici, kjer je to povsem običajno, živimo povsem običajno življenje. Vedno sem se obremenjeval s tem, da bomo verjetno mogli v kakšno zasebno šolo, da ne bo nihče nič vedel. Danes pa ga peljem v vrtec in se otroci derejo, da je danes prišel tati in ne oči. Otrokom je to nekaj povsem normalnega. Mi s svojimi predsodki in prepričanji umažemo to čistost in popolno logičnost, ki jo dojema otrok. Sem pa prepričan, da bodo ravno zaradi pogovorov, ki jih bodo slišali doma, otroci kdaj postavili tudi kakšno zoprno vprašanje in izrekli kakšno nesramno besedo. Vendar se mi zdi, da toliko energije, ljubezni vlagava v to in se zavedava, da bo prišel tudi ta dan, vendar sva odločena, da bova tudi temu kos. Če me sedaj vprašate, kako mu bom odgovoril, nimam pojma. Sem pa prepričan, da bom odgovor, če mi danes popoldne zastavi takšno vprašanje, vedel.  Tako kot vi vašim otrokom razložite, da jih imate radi, tako to narediva tudi midva. Na enak način mu namažem evrokrem na kruh. Življenje je v resnici tako zelo preprosto. Ljudje smo v svojih življenjih zakompleksani in tečni in niti ne dovolimo, da bi bil nekdo za ograjo srečen ter imel srečno družino. To, da damo etiketo, to sta dva očeta, je brez vezno in ne sporoča nič. Ali je moja ljubezen kaj manjša ali večja,pa  kje je ženski lik … Ženskih likov ima moj Tristjan veliko. Ima dve odlični vzgojiteljici, dve odlični babici, tete … Sami smo se ujeli v zanke, ki si jih tisti, ki hočejo le našo ljubezen, ne postavljajo."

 

Sorodne novice