Magazin > VIP
5208 ogledov

Tako zelo se je Orter spremenil v zadnjih letih

Klemen Orter
1/8
Mediaspeed
Verjetno ste mislili, da ste ga videli prvič, kajne?

Klemen Orter je eden od nastopajočih, ki smo ga lahko videli v polfinalni oddaji na letošnjem izboru pesmi za Evrovizijo, na Emi. Marsikdo si ga je zapomnil zaradi zanimivega stajlinga. Ekstravagantni fant, ki ima 25 let, pa se letos ni prvič potegoval za nastop na velikem evrovizijskem odru.

Prvič se je na razpis za Emo prijavil leta 2010, a se mu žal ni uspelo uvrstiti v ožji izbor. Dve leti kasneje pa je bil Klemen eden od nastopajočih na Misiji Evroviziji, kjer je zmagala Eva Boto.

"Bilo je izredno lepo, nedolžno, pravljično, začetniško. Štel sem 18 let in vse je bilo zame novo. Prvič kot solist nastopam, v živo, z zelo težko pesmijo, nisem vedel, kako bom zdržal vse pritiske, ampak na koncu se je izplačalo, saj je bil nastop odličen in se ga še danes rad spominjam,“ je za Žurnal24 povedal Klemen, ki je nedolžni imidž že zamenjal za bolj temačnega. "Postal sem pravi pravcati temni, piratski, princ teme. (smeh) Nasploh me zelo zanimajo temnejša, mistična, pravljična bitja, ki so mi družbo delala celo otroštvo in še danes se včasih izgubim v njihovem svetu. Rad imam tudi pevce, kot sta David Bowie, Lady Gaga, takšne, ki so zanimivi in ekstravagantni.“ Njegovo opravo za predizbor Eme je oblikovala Jasmina Gregurič. "Ta pesem si je zaslužila temačnost, divjino, anarhijo, srš, dramo in točno to je dobila tudi s stajlingom. Bolje ne bi mogel biti! Vesel sem, da sem drzen, in vesel sem, da bom v prihodnje še bolj. Ker se v tem tako zelo prekleto dobro počutim, da sem to pravzaprav čisto jaz.“

Klemen pa se ne navdušuje le nad glasbo. Mladenič se je prijavil tudi na izbor za Mistra Slovenije. "Poziranje je odlična vaja za vse pevce. Pevec mora biti tudi model, mora znati pozirati, mora pogledati v kamero, mora tudi z njo koketirati, mora se z njo ljubiti. Nastop na lepotnem izboru me je naučil ravno to, da je treba naravno in samozavestno vstopit v svet kamere oz. fotoaparata in odločno predstaviti oblačilo, ki ga tisti trenutek nosiš. Meni se je zdela super izkušnja, polna novih ljudi, idej poznanstev, smeha, zabave, potovanj v Milano …“

V zgornji fotogaleriji lahko vidite, kako zelo se je pevec spremenil v zadnjih nekaj letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice