Magazin > VIP
65852 ogledov

To je nov poklic Polone Zoje Jambrek

Polona Jambrek Pop TV
Postala je specializantka.

Simpatična voditeljica in novinarka rubrike Pop in v oddaji 24 ur Polona Zoja Jambrek se je pred dobrimi štirimi leti odločila, da se bo vrnila v šolske klopi in izbrala študij psihoanalize. Junija 2019 je za Žurnal24 povedala, da ji je bila psihologija položena že v zibelko, saj se kar nekaj njenih sorodnikov ukvarja s to vejo znanosti. "To področje me zelo zanima, rada pomagam ljudem, zdi se mi uporabno na vseh področjih v življenju, zato sem se odločila, da si želim to tudi uradno zapečatiti. Zelo uživam v učenju in vse znanje z veseljem vsrkavam, je pa zaenkrat to moj hobi, ki ga jemljem povsem spontano, brez velikih načrtov. Trenutno je pred mano pet let študija, Pop In pa še vedno ostaja moja ljubezen, saj prav tako obožujem tudi umetnost in kulturo," je takrat razkrila Jambrekova.

Očitno pa se ne bo ustavila le pri študiju, temveč je že postala dejavna tudi kot terapevtka. Fakulteta za slovenske in mednarodne študije je v okviru Mednarodnega inštituta za kliniko novih simptomov odprla vrata psihoanalitične ordinacije. V njej se izvaja psihoanalitična psihoterapevtska praksa, ki temelji na zdravljenju s psihoanalitičnimi psihoterapevtskimi tehnikami in odnosom. V tej ordinaciji je kot specializantka psihoanalitične psihoterapije pod supervizijo aktivna Polona. Še vedno pa jo gledalci lahko spremljajo tudi v Pop Inu.

Voditeljica in terapevtka pa je v času študija opravljala tudi izredno zanimivo obvezno prakso, in sicer  v zaporu. "Za zapor sem se odločila, ker se mi zdijo to težke strukture. Nič ni enoznačno. Tudi storilci kaznivih dejanj so bili pogosto najprej sami v vlogi žrtve, zato jih ne obsojam več. Delo v zaporu mi resnično širi obzorja," je leta 2019 za Žurnal24 še pojasnila Jambrek. 

Komentarjev 8
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:14 27.december 2023.

    Zadnji čas,da jo zamenjajo za kakšno z lepšim glasom in stasom

  • Kmodri_ 17:51 26.december 2023.

    Tati ji bo že priskrbel dobro plačano službico za nesposobnico!

  • Pierre 17:34 26.december 2023.

    Poznam jih kar nekaj ki so študirali psihoterapijo ker so je bili sami potrebni.

Sorodne novice