Magazin > VIP
36847 ogledov

Umaknili s sporeda: To se bo zgodilo z 2. delom oddaje Poglej in zadeni

stojan auer Facebook
Na sporedu bi morala biti že 5. januarja.

Že oktobra smo poročali da se Stojan Auer vrača na male ekrane, in sicer s svojo paradno oddajo Poglej in zadeni. To je v Festivalni dvorani Lent posnel, nato pa sredi decembra sporočil, s katero televizijo se je dogovoril za pravice predvajanja. "Sporočam, da smo z vodstvom RTV SLO dosegli dogovor, da bo oddaja 'Reunion Poglej in zadeni' premierno na sporedu v petek, 29.12.2023, ob 20.00 uri na TV SLO 1. Ponovitve bodo v času novoletnih praznikov. Dokumentarec z vsemi originalnimi posnetki iz nekdanjih oddaj pa bo na sporedu teden dni kasneje, v petek, 5.1.2024, prav tako ob 20.00 uri na TV SLO 1. Hvala vodstvu RTV in vnaprej hvala vsem, ki boste po toliko letih znova z nami pred malimi ekrani!" je Auer decembra zapisal na Facebooku. 

Oddajo so na RTVS res predvajali na dogovorjeni datum, a je sprožila precej polemik glede kakovosti. Ogledal si jo je tudi Dejan Bojič, soprog Natalije Verboten, ki se ukvarja tudi s profesionalnim ozvočenjem in razsvetljavo. Ni bil navdušen ... "Sicer ne vem, zakaj sem si to naredil in malo pogledal ... Pa vseeno, kaj ta Poglej in zadeni je nek štos ali kaj je to?!?" je zapisal na Facebooku. Njegovi sledilci so od oddaje očitno prav tako pričakovali več, večino je zmotila kakovost produkcije. "Odkupili pravice od tako smešne postavitve in popolnoma amaterske organizacije???? Tega si RTV SLO ne bi smel privoščiti", "To pa je bil strel v prazno! Kot da gledaš posnetek lanske tekme!", "Televizija ne zmore, da vsaj v živo pojejo?", se je glasilo le nekaj kritičnih komentarjev.

Po prvem še drugi del oddaje

Po oddaji pa na TV Slovenija vseeno prihaja še drugi del oddaje, ki pa je dokumentarno obarvan. Kot smo zapisali, bi ta moral biti na sporedu že 5. januarja, a ga bodo predvajali šele ta petek, 26. januarja ob 20.00 na TV SLO 1. "Čeprav od zadnje oddaje iz serije Poglej in zadeni mineva že 25 let, pa je v srcih gledalcev še vedno zapisana kot ena najboljših v zgodovini razvedrilnih oddaj pri nas. Tokratna oddaja prinaša dokumentarni pogled nanjo tako s strani ustvarjalcev, nastopajočih kot tudi gledalcev. V oddaji se bomo spomnili nastopov nekaterih najbolj znanih svetovnih glasbenih imen iz '70, '80 in '90 ih let 20. stoletja. Ne nazadnje pa boste v oddaji videli tudi šopek slovenskih lepotic, ki so v začetku 90. let začele kariero prav v tej oddaji," piše TV Slovenija.

Šov je s Stojanom soustvarila tudi hčerka Sandra Auer, ki jo poznamo iz Big Brotherja slavnih. Za Žurnal24 je oktobra povedala, da bo šov ponovno zružil ustvarjalce ter oboževalce legendarne oddaje in vesela je, da jih je toliko pripravljeno sodelovati. Dogajanje na odru in v dvorani je tako vodil Stojan, drugo oddajo iz zakulisja, kjer bodo potekali intervjuji z nastopajočimi in ustvarjalci, pa bo vodila Sandra."Vesela sem, da sem del te ekipe. Morda pa je to šele začetek in bo naslednja postaja Stožice," je za Žurnal24 oktobra še povedala Sandra. 

Sandra Auer | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Komentarjev 20
  • Mehanik 22:39 23.januar 2024.

    Kolikor se spomnim je bila zadnja oddaja 1996, 1997 je bil že na pop tv s drugo oddajo tako da ne more nikakor biti 25 let.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:13 23.januar 2024.

    Šov je ponovno združil ta pozabljenje in sds volilci so imeli spet eno kmetavzarsko zabavo, za kar smo plačali plačniki rtv položnic.

  • djdj 17:11 23.januar 2024.

    Da je bil razlog z nepredvajanje 5.1. tehnična neustreznost mi je malo bosa. Zakaj so pa več kot teden že oglaševali/imeli pripravljeno? Saj ponavljajo stare serije in filme - razmerje slike 4:3 . Mogoče so prebrali zgražanja gledalcev?

Sorodne novice