Magazin > VIP
13358 ogledov

Uspehi v tujini: To danes počne Borut Veselko

Borut Veselko mediaspeed
Film svetovne produkcije, v katerem je zaigral, kmalu v naših kinodvoranah.

Gledališki, televizijski in filmski igralec Borut Veselko, ki se je Slovencem v srca vsidral kot voditelj legendarne oddaje Odklop, v kateri je iskreno predstavljal ekstremne življenjske zgodbe svojih sogovornikov, žanje uspehe tudi v tujini. Borut sprva skoraj ne bi postal igralec, saj je doštudiral medicino, a hvala bogu, da se je odločil za igro, saj v njej blesti. To so spoznali tudi v sosednji Italiji, kjer že dvajset let nastopa v različnih manjših filmskih vlogah. Pravi, da tam rad dela, saj so pogoji in plačilo boljši kot doma.

Ravno preko italijanskega agenta je dobil tudi vlogo v filmu Klub morilcev, ki je te dni prišel v domače kinodvorane, in tako zaigral ob zvezdnikih kot sta Henry Golding in Sam Neill. V uvodnem prizoru filma Veselko odigra vlogo prve žrtve. Ker so celotni film posneli v Torinu, so tako tudi njegovi prizori posneti v italijanskem mestu, čeprav njegov lik – ukrajinski mafijec – živi v Pragi. Svoje prizore je posnel v treh dneh, na snemanju pa je imel priložnost spoznati novozelandskega igralca Sama Neilla, za katerega pravi, da "je izjemno prijeten, razgledan in zelo radoveden sogovornik." Zgodba sicer spremlja morilca, ki mora ubiti sedem ljudi, a ugotovi, da so tudi njegove tarče morilci, ki hočejo ubiti njega. Na režiserski stolček je sedel Camille Delamarre, scenarij je napisal Thomas Dunn, v glavnih vlogah pa poleg Goldinga in Neilla igrajo še Daniela Melchior, Noomi Rapace in Jimmy Jean-Louis.

Borut Veselko | Avtor: Karantanija Cinemas Karantanija Cinemas

Ob filmskih vlogah pa je Borut kot član Prešernovega gledališča Kranj še vedno zelo aktiven tudi na odrskih deskah. In čeprav se je popularnost, ki mu jo je prinesel Odklop že malo polegla, pravi, da mu to, da ga ne prepoznajo in ogovorijo čisto povsod, povsem ustreza. Še vedno je družaben in radoveden, a se površinskim pogovorom in pripombam vseeno raje izogne. 

Komentarjev 1
  • Ender3 15:35 28.januar 2023.

    Kje ste tega veselota našli ? A ni znano, da je pomanjkanje zdravnikov on pa, glumi fimskega igralca.

Sorodne novice