Magazin > VIP
32362 ogledov

Vdova Marka Grilca uteho našla v tem

Nina Grilc Saša Despot
Nadaljuje njegovo poslanstvo …

Nina Grilc, vdova preminulega slovenskega profesionalnega deskarja Marka Grilca, po smrti soproga nadaljuje z njegovo zapuščino. Marko je bil zadnja leta namreč ambasador družinskega preživljanja prostega časa v naravi, predvsem na snegu, in velik vzornik številnim otrokom, ki so prav zaradi njega prvič stopili na desko. Pri tem poslanstvu so ga podprli številni sponzorji, s katerimi Nina sodeluje tudi po njegovi smrti.

Že aprila so v avstrijskem Flachau Winklu na smučarski destinaciji Absolut Park skupaj pripravili dogodek v spomin na Marka, ta konec tedna, 11. 6., pa vabijo v Koper. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Grilc (@grilogang)

"Grilo ni bil le najboljši slovenski deskar v prostem slogu, temveč vsestranski športnik, z dušo predan deskanju v vseh pomenih besede. Naj bo to na snegu, v parku, na vodi, kjerkoli že, tam je Grilo navduševal, ne le s triki in znanjem, temveč s svojo pozitivno energijo in karizmatično osebnostjo. Tako kot smo ga častili skozi zimo z dogodki Grilo Memorial in Ride with the
Grilos, zdaj pripravljamo tudi Grilo’s skate day (Grilov skate dan), tokrat na domačem terenu, v skate parku Koper. Grilo ni bil le vsestranski športnik, temveč tudi vedno družaben in nasmejan prijatelj ter predan družinski človek, zato je dan zasnovan, da se zberemo vsi, stari, mladi, družine in se v okolju, ki je Grilu toliko pomenilo, podružimo na način, ki ga je sam imel rad, v ambientu športa, dobre družbe, glasbe, hrane in (brez alkoholne) pijače. Pripravili bomo dve show off (pokaži, kaj znaš) kategoriji. Show off (pokaži kaj znaš) v skate prvinah in show off (pokaži, kaj znaš) finger skate prvina. Prav tako bodo otroci v skate design kotičku lahko narisali lastno grafiko, najboljšo pa bomo tudi razglasili in izvedli, kot potisk na pravem skate-u. Seveda zmagovalci najboljšega trika, stila in vajb-a domov ne bodo odšli praznih rok, pripravljamo namreč obilo res kul nagrad. Začeli bomo ob 14. uri in se družili vse do 19. ure,"
 sporoča družina Grilc s soorganizatorji. 

Nina Grilc Magazin Odprli so nam vrata svojega doma: Tako po tragediji živi družina Grilc

Prav te dogodki pa dajejo Nini moč in zagon za življenje in vzgojo treh otrok, najmlajša Alaska se je rodila tri tedne po Markovi smrti. "Zelo se jih veselim in tudi to me ven vleče, vsi ti dogodki, ki jih počnemo v Markovo čast. Zdi se mi, da ga s tem na nek način ohranjamo, to, kar je bil, to, kar je imel rad. Vsaka tako stvar, ki jo organiziramo, mi da več elana za življenje," je  nedavno povedala za zurnal24.si. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Grilc (@grilogang)

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:13 09.junij 2022.

    Najprej je zbirala denar ker je revica vdova s tremi otroki zdaj pa razkazuje v kakšnem razkošju živi. A je ni sram.

Sorodne novice